Salade met linzen, olijven en feta ! Weinig koolhydraten
4,0
565 kcal
360 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een heerlijk gerecht met pure zwarte olijven. Onze smaakvolle olijven hebben niets extra nodig, ze zijn al lekker van zichzelf. Onder de Italiaanse zon gerijpt en met aandacht verpakt op een Nederlandse zorgboerderij door vrijwilligers. Vandaag verwerken we de olijven in een salade met linzen en feta.

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 70 g Rode linzen Herkomst: Greenage
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Komkommer Herkomst: Organic Brothers
- 300 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 50 g Rucola Herkomst: Snijderij Udea
- 75 g Feta Herkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
- 65 g Zwarte olijven Herkomst: Marqt
- 3 el Olijfolie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de rode linzen in een zeef onder de kraan en kook in 15-20 minuten zacht. Giet het overtollige vocht af en laat heel goed uitlekken in een zeef.
- Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Was de komkommer en snijd in blokjes. Was de tomaat en snijd klein. Was de rucola.
- Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 5 minuten.
- Meng de komkommer, tomaat, ui en linzen met de rucola. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en (chili)peper. Verbrokkel de feta erover, garneer met de olijven en besprenkel met wat olijfolie.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Je kunt dit gerecht natuurlijk ook koud eten als een salade.4,0
Meet hoe goed je eet
True price -31%
Groente + 186%
Vitaliteit + 44%
CO2 eq -58%
Water -10%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie565 kcal
Koolhydraten21 g
Suiker9 g
Vet39 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit18 g
Vezels17 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Peulvruchten