Orzo met whipped ricotta balsamico-pastinaak en palmkool
3,8
799 kcal
225 g groente
Whipped ricotta is een lekker woord voor opgeslagen ricotta en het past ook fantastisch bij dit gerecht. Met een beetje citroensap en knoflook wordt de ricotta extra smeuïg en dat maakt het superlekker. De ricotta eet je met palmkool en krokante pastinaak met een balsamico laagje. Beter kun je het bijna niet maken.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Orzo Herkomst: Yon
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 0.5 st Citroen Herkomst: Campisi
- 125 g Ricotta Herkomst: Zuger
- 25 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
- 200 g Palmkool Herkomst: verybio
- 300 g Pastinaak Herkomst: Arenosa
- 0.5 st Verse oregano Herkomst: Herbio
- 2 el Olijfolie
- 2 el Balsamicoazijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de orzo in circa 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
- Pel de knoflook. Rasp de schil van de citroen. Roer de ricotta met de citroenrasp en een scheutje water tot een gladde saus. Pers de knoflook erboven uit en kruid met zout en peper.
- Verwarm een bakpan en rooster de cashewnoten enkele minuten. Schep uit de pan en leg opzij. Was de palmkool en verwijder eventueel de harde nerven. Snijd de bladeren klein en bak met een beetje olie 2-3 minuten op een hoog vuur. Schep uit de pan en leg opzij.
- Was of schil intussen de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Bak de pastinaak 4-5 minuten in een ruime pan op een hoog vuur. Voeg de balsamicoazijn, uitgeknepen citroen en een scheutje water toe en laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen totdat het vocht een beetje ingekookt is. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de palmkool, de helft van de oregano en gekookte orzo in de pan bij de pastinaak en verwarm nog even mee. Schep een lekkere dot whipped ricotta op de borden en schep de groente en orzo erboven op. Maak af met kleingesneden oregano en de cashewnoten.
TIP
Je kunt de ricotta ook door de orzo mengen voor een iets snellere variant van dit gerecht.
3,8
Meet hoe goed je eet
True price -39%
Groente + 79%
Vitaliteit + 47%
CO2 eq -83%
Water -51%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, 9 maanden, Variatie, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie799 kcal
Koolhydraten92 g
Suiker15 g
Vet33 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit26 g
Vezels13 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Gluten
Lactose
Melk
Tarwe
Noten