Orzo met tonijn, venkel en spinazie met dille-limoenmayonaise
3,4
663 kcal
300 g groente
Orzo, ook wel rijstvormige pasta genoemd, is een veelzijdig ingrediënt dat perfect past in zowel warme als koude gerechten. Deze kleine pastakorrels nemen smaken uitstekend op en vormen de ideale basis voor een snelle, smaakvolle maaltijd.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Orzo Herkomst: Yon
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
- 300 g Spinazie Herkomst: Oegema
- 0.5 st Verse dille Herkomst: Herbio
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
- 160 g Tonijn in water Herkomst: Fish Tales
- 2 el Olijfolie extra vierge
- 2 el Mayonaise en/of yoghurt
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de orzo in 7 minuten gaar. Giet het water af en laat uitstomen. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe zodat het niet blijft plakken.
- Pel en snipper intussen de knoflook. Snijd de venkel in reepjes. Was de spinazie grondig, laat heel goed uitlekken en snijd in reepjes.
- Verwarm olie in een brede bakpan en roerbak eerst de venkel en knoflook 4-6 minuten op een hoog vuur. Voeg op het laatste moment de spinazie toe en wok kort mee. Maak op smaak met peper en zout.
- Hak de dille fijn (bewaar een paar blaadjes ter garnering). Roer de dille samen met het limoensap en -rasp door de mayonaise. Laat de tonijn uitlekken.
- Meng de orzo met de groente of serveer het in de vorm van een bowl. Verdeel de tonijn erover en besprenkel met de dille-limoendressing.
TIP
Het is ook lekker de tonijn te pureren met de mayonaise en dille. Als je dit verdunt met een beetje water krijg je een lekkere saus.3,4
Meet hoe goed je eet
True price -39%
Groente + 138%
Vitaliteit + 51%
CO2 eq -67%
Water -68%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Seizoen, Variatie, Lactosevrij, Lekker snel
Voedingswaarden
Per portieEnergie663 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker6 g
Vet23 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit36 g
Vezels10 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Vis
Tarwe
Gluten


