Orzo met tonijn, venkel en spinazie met dille-limoenmayonaise

Nog geen reviews
663 kcal
300 g groente
Orzo met tonijn, venkel en spinazie

Een gerecht dat je snel en heerlijk op tafel zet. Het voorjaar begint te lonken, dus we kunnen ook heel langzaam weer aan de slag met venkel en spinazie gecombineerd met een fijne dressing. Dille heeft een bijzondere smaak, dus kies zelf hoeveel je in de dressing doet!

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de orzo in 7 minuten gaar. Giet het water af en laat uitstomen. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe zodat het niet blijft plakken.
  2. Pel en snipper intussen de knoflook. Snijd de venkel in reepjes. Was de spinazie grondig, laat heel goed uitlekken en snijd in reepjes.
  3. Verwarm olie in een brede bakpan en roerbak eerst de venkel en knoflook 3-4 minuten op een hoog vuur. Voeg op het laatste moment de spinazie toe en wok kort mee. Maak op smaak met peper en zout.
  4. Hak de dille fijn (bewaar een paar blaadjes ter garnering). Roer de dille samen met het limoensap en -rasp door de mayonaise. Laat de tonijn uitlekken.
  5. Meng de orzo met de groente of serveer het in de vorm van een bowl. Verdeel de tonijn erover en besprenkel met de dille-limoendressing.
TIP
x

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g OrzoHerkomst: Yon
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
  • 300 g SpinazieHerkomst: Heulheuve
  • 0.5 st Verse dilleHerkomst: Herbio
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 160 g Tonijn in waterHerkomst: Fish Tales
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el Mayonaise
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -41%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 57%
co2-reduction-score
CO2 eq -65%
water-reduction-score
Water -67%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkAfvallenSeizoenVariatieLactosevrijLekker snel

Voedingswaarden

Per portie
Energie663 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker6 g
Vet23 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit36 g
Vezels10 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Vis
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten