Orzo met gekleurde biet rucola en pittige geitenkaas

653 kcal
300 g groente

Vandaag op het menu een gerecht met orzo, een bij ons vrij onbekende pastasoort. Deze kleine, gedroogde pasta lijkt heel erg veel op rijst. Volgens de Italianen lijkt het op een gerstekorrel. Vandaar de naam ‘orzo’: Italiaans voor gerst. Orzo wordt niet alleen in Italië gegeten, maar ook in meer landen rond de Middellandse Zee. In Sicilië wordt het van oudsher in soepgerechten gegeten, maar orzo is ook heerlijk als pasta met een saus. In dit gerecht wordt orzo gecombineerd met gekleurde bieten en geitenkaas.

Orzo met gekleurde biet

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Bietenmix Herkomst: De Lepelaar
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 75 g Rucola Herkomst: Snijderij Udea
  • 5 g Peterselie Herkomst: Herbio
  • 170 g Orzo Herkomst: YON
  • 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
  • 100 g Oude geitenkaas Herkomst: bastiaanse
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 400 st Bouillon
  • snufje Peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Schil de bieten en snijd in kleine blokjes van 1x1 cm. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de rucola en laat goed uitlekken.
  2. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de bieten toe en bak afgedekt 15 minuten op een middelhoog vuur. Voeg eventueel een scheutje water of bouillon toe tegen aanbranden. Schep of schud regelmatig om.
  3. Bereid intussen de bouillon en kook de orzo in 10 minuten gaar in de bouillon. Giet het vocht af en zet afgedekt opzij.
  4. Schep de gebakken bieten en de rucola door de gekookte orzo. Rasp de geitenkaas erboven en besprenkel met olijfolie extra vierge.
TIP
Lekker met amandelschaafsel.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -34%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 37%
co2-reduction-score
CO2 eq -68%
water-reduction-score
Water -72%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin9 maandenVariatieVegetarischEiwitrijkSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie653 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker17 g
Vet31 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit22 g
Vezels10 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Noten
Tarwe
Lactose
Gluten
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten