Orzo met venkel en verse burrata in een saus van paprika en tomaten
3,9
675 kcal
370 g groente

Een heerlijk Italiaans recept met orzo én burrata. Orzo is een pastasoort die qua vorm erg lijkt op rijst. Het wordt veel gebruikt in salades, soepen of gewoon als pasta, zoals in dit recept! Samen met de venkel, zelfgemaakte paprika-tomatensaus en de heerlijke burrata voelt het even alsof je in Italië bent. Buon appetito!
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de orzo in 7 minuten gaar. Giet het water af en laat uitstomen (bewaar wat van het kookvocht voor de paprikasaus).
- Pel en snipper de ui en knoflook. Was de puntpaprika en cherrytomaten en snijd klein. Verwarm olie in een bakpan en bak de ui en knoflook 2 minuten. Bak dan de puntpaprika en cherrytomaten mee en voeg wat kookvocht toe. Laat 7-8 minuten zachtjes pruttelen en indikken.
- Was intussen de venkel en snijd in dunne plakken of in partjes. Verwarm olie in een pan en bak de venkel 2-3 minuten op hoog vuur. Voeg een scheutje water en een klontje boter toe en laat zachtjes bakken.
- Mix de paprika en tomaten in de blender of met de staafmixer tot een een smeuïge saus. Breng op smaak met een beetje basilicum, peper en zout.
- Meng de saus door de orzo en schep op de borden. Verdeel de venkel, burrata en overgebleven basilicum over de orzo. Besprenkel met extra vierge olijfolie en breng verder op smaak met peper en zout. Geniet!
TIP
Je kunt de venkel ook in een grillpan of in de oven bakken. Het is ook lekker om een deel van de groenten heel te houden, dus niet te pureren.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g OrzoHerkomst: Yon
- 2 st UiHerkomst: TVA Organics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 300 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
- 300 g Cherry tomatenHerkomst: Albabio
- 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
- 0.5 st Verse basilicumHerkomst: Herbio
- 100 g BurrataHerkomst: Fattori degli alburni (let op: dierlijk stremsel)
- 2 el Olijfolie en boter
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -38%
Groente + 194%
Vitaliteit + 60%
CO2 eq -61%
Water -27%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Gezin, Lekker snel, Seizoen, Vegetarisch, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie675 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker19 g
Vet25 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit23 g
Vezels14 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Tarwe
Melk
Gluten
Lactose
Paprika