Orzo bowl met geblakerde tomaatjes en een pittige zoete-uiensaus

659 kcal
390 g groente

Een bowl vol met overheerlijke ingrediënten die van jouw dag een feestje maken. Orzo aangevuld met een groente salade van aubergine, geblakerde tomaatjes, tuinkers en rucola. Erbij: een zachte zoete uiensaus met een pitje voor de heerlijke tegenhanger.

Orzo bowl met geblakerde tomaatjes

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 3 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 170 g Orzo Herkomst: Yon
  • 150 g Wild wonder tomaatjes Herkomst: De Koning
  • 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Biosikelia
  • 2 tl Ras el Hanout Herkomst: Organic Flavour Company
  • 0.5 bakje Tuinkers Herkomst: Discover Fresh
  • 50 g Rucola Herkomst: Ekologisch
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 1 tl Honing (of suiker)
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 el (vegan) Boter
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de knoflook en ui. Snijd de ui in halve ringen en snipper de knoflook. Verwarm de boter en de helft van de olijfolie in een brede bakpan en bak de ui en knoflook 2-3 minuten op een hoog vuur. Voeg honing (of suiker) en een scheutje water toe, temper het vuur en laat zachtjes sudderen tot de rest klaar is.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de orzo in circa 12 minuten gaar. Giet het water af en laat uitdampen.
  3. Verwarm olie in een ruime bakpan en bak de tomaatjes op een hoog vuur totdat ze openspringen. Schep uit de pan, besprenkel met balsamicoazijn en zet opzij.
  4. Snijd intussen de aubergine in blokjes. Verwarm olie in dezelfde pan en roerbak de aubergine 2-3 minuten op een hoog vuur. Zet het vuur zacht en breng op smaak met citroenrasp en -sap, ras el hanout kruiden, peper en zout. Voeg olijfolie en een klein beetje water toe en laat zachtjes pruttelen.
  5. Knip de tuinkers van zijn bodem en meng door de rucola. Rangschik de orzo, aubergine, tomaatjes en sla in een mooi kommetje. Serveer de groente salade bij de orzo, samen met de zoete uiensaus.
TIP
Je kunt de uien ook pureren zodat je een gladde saus krijgt. Ook lekker: gewoon alle ingrediënten door elkaar husselen!
3,9
Gemiddelde van 38 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -40%
vegetablecounter
Groente + 210%
vita-score
Vitaliteit + 49%
co2-reduction-score
CO2 eq -84%
water-reduction-score
Water -59%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVegetarischSeizoenLekker snelVariatieVeganLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie659 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker18 g
Vet28 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit14 g
Vezels10 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten