Open sandwich met tofu scrambled egg en groenten
Nog geen reviews
543 kcal
75 g groente
Vandaag een gezond vegan ontbijt. In plaats van roerei wordt er in dit recept gebruikt gemaakt van tofu. Tofu is een veelzijdige, plantaardige vleesvervanger en bevat hoogwaardige eiwitten. Dankzij de neutrale smaak kun je tofu makkelijk op smaak brengen met kruiden en specerijen die jij lekker vindt. Tofu over? Dek de tofu goed af en dan kun je het twee dagen in de koelkast bewaren en drie maanden in de vriezer.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Groenten van het seizoen Herkomst: Oegema
- 125 g Tofu naturel Herkomst: Prolaterre
- 200 g Desembrood meerzaden Herkomst: Vanmenno
- 10 g Edelgistvlokken Herkomst: Mattisson
- 20 g Vegan margarine Herkomst: Your Organic Nature
- 30 ml Sojadrink Herkomst: Lima
- 1 el Olijfolie
- 1 tl Kerriepoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (15 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Kies groente van het seizoen (uit het groentepakket). Was de groenten en snijd klein.
- Knijp de tofu zachtjes om wat water eruit te halen. Verhit olie in een bakpan en bak de kleingesneden groenten op hoog vuur. Verkruimel de tofu en bak met de groenten mee. Breng op smaak met kerrie poeder, edelgistvlokken, zout en peper. Bak 5 minuten, schenk een beetje sojadrink erbij en roer goed door elkaar.
- Snijd twee sneetjes brood per persoon en besmeer deze met de vegan margarine. Beleg de boterhammen met de scrambled tofu met groenten.
TIP
Het is ook heel lekker om het brood even te roosteren in je broodrooster. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -33%
Groente -40%
Vitaliteit + 33%
CO2 eq -76%
Water -61%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie543 kcal
Koolhydraten48 g
Suiker1 g
Vet26 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit25 g
Vezels8 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Gluten
Tarwe
Sesamzaad


