Ontbijttaartjes van krokante muesli met peer, blauwe bessen en munt
Nog geen reviews
581 kcal
0 g groente
Taartjes als ontbijt? Je leest het goed. Vandaag maken we een taartbodem van krokante muesli. Deze bestaat uit een combinatie van granen, aardbeien, bramen een frambozen. Dat zorgt voor een heerlijke, frisse en fruitige muesli. We beleggen de bodems met yoghurt, peer, blauwe bessen en verse munt. Maak per persoon een klein taartje, of één grote.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 125 g Geroosterde muesli Herkomst: de halm - wd voorraad
- 15 g Rozijnen Herkomst: IDorganics
- 1 st Peer
- 150 ml Griekse yoghurt Herkomst: Weerribben Zuivel
- 125 g Blauwe bessen Herkomst: proef
- 5 g Verse munt Herkomst: Herbio
- 25 g Boter
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een springvorm (of taartvorm) in.
- Klop het ei los en meng met de krokante muesli en rozijnen. Smelt de boter in een steelpan en meng door het muesli-mengsel. Doe het mengsel in de taartbodem en druk goed aan. Bak in 10-15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Was de bosbessen. Was of schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Roer de yoghurt los. Snijd de munt heel fijn.
- Haal de taartbodem uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Verdeel de yoghurt erover en beleg met de plakjes peer en bosbessen. Garneer met de munt.
TIP
Ook lekker met aardbeien of banaan. Heb je muesli over? Lekker om er muesli repen van te maken. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -29%
Groente -100%
Vitaliteit + 56%
CO2 eq -34%
Water + 30%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Gezin, 9 maanden, Variatie, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie581 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker39 g
Vet27 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit15 g
Vezels6 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Gluten
Lactose
Ei
Melk
Noten
Lupine
Tarwe


