One pot paddenstoelen stoofpotje met lekker veel groenten en krieltjes
4,5
651 kcal
360 g groente
Dit romige stoofpotje met lekker veel groenten is een van onze favorieten. De oesterzwam heeft zijn naam te danken aan zijn uiterlijk: hij doet een beetje aan een openstaande oester denken. Deze paddenstoelen verliezen weinig vocht tijdens het bakken en behouden een lekkere stevige bite.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 150 g Oesterzwam Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 300 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 200 g Pastinaak Herkomst: de eerste
- 500 g Krieltjes Herkomst: Eerste
- 0.5 st Verse tijm Herkomst: Herbio
- 70 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 2 el Boter
- 400 ml Bouillon
- 2 el Meel
- 1 tl Mosterd
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Smelt de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Pel de ui en snijd in halve ringen. Scheur de oesterzwammen in grove stukken. Snijd de champignons in vieren. Bak de ui en paddenstoelen op een middelhoog vuur en breng op smaak met zout en peper. Schep uit de pan en leg opzij voor later.
- Was of schil intussen de wortel en pastinaak en snijd in gelijke, kleine stukken. Was/schrob de krieltjes schoon en snijd klein. Bereid de bouillon.
- Smelt de overgebleven boter in de pan en bak de wortel, pastinaak en krieltjes 4 minuten. Bestrooi met tijm en meel en bak kort. Schenk al roerend de bouillon erbij en breng aan de kook. Temper daarna het vuur en laat afgedekt 15 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe.
- Doe de mosterd en crème fraîche erbij en schep de paddenstoelen (met het vocht) weer terug in de pan. Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Proef en breng het stoofpotje verder op smaak met zout en peper.
TIP
Behalve kort opbakken is het ook lekker de oesterzwammen door een beslagje te halen en knapperig te bakken in hete olie.4,5
Meet hoe goed je eet
True price -40%
Groente + 186%
Vitaliteit + 51%
CO2 eq -65%
Water -87%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Vegetarisch, Variatie, Seizoen, Eiwitrijk
Voedingswaarden
Per portieEnergie651 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker18 g
Vet27 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit15 g
Vezels21 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Lactose
Gluten
Melk
Tarwe


