Omelet met verse groene kruiden

172 kcal
5 g groente

Er zijn weinig producten zo lekker, gezond en veelzijdig als eieren. Ze zijn ideaal te gebruiken voor een ontbijt, lunch of zelfs avondeten. Je kunt eieren koken, bakken, pocheren of er een soufflé van maken. Vandaag maken we een omelet. Een omelet is een eiergerecht van licht geklutste eieren. Onze biologische eieren worden geleverd door Boerderij 't Paradijs.

Omelet

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 4 st Eieren Herkomst: 't paradijs
  • 5 g Verse bieslook Herkomst: Herbio
  • 5 g Verse basilicum Herkomst: Herbio
  • 20 g Roomboter Herkomst: Weerribben Zuivel
Zelf toevoegen
  • snufje Zout en peper

Bereiding (10 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breek de eieren boven een kom en kluts door elkaar.
  2. Snijd de verse kruiden klein en schep drie kwart door het ei-mengsel.
  3. Verwarm de boter in een bakpan en schenk het ei-mengsel erin. Bak de omelet op een middelhoog vuur gaar in 8-10. minuten.
  4. Strooi vlak voor het serveren de overgebleven kruiden erover en breng op smaak met zout en peper.
TIP
De omelet is ook erg lekker met wat geraspte kaas, tomaatje of hüttenkäse.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -28%
vegetablecounter
Groente -96%
vita-score
Vitaliteit + 15%
co2-reduction-score
CO2 eq -77%
water-reduction-score
Water -81%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijKetogeenKoolhydraatbewustVegetarischAfvallenGezinLekker snel9 maandenVariatieSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie172 kcal
Koolhydraten1 g
Suiker0.4 g
Vet13 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit13 g
Vezels1 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten