Noodlesoep met shii-take paddenstoelen tofu en chili-olie

725 kcal
300 g groente

In dit gerecht gebruiken we tofu. Tofu komt oorspronkelijk uit China en is een product gemaakt van sojamelk. In China noemt men het ook wel 'doufu'. Het is gemakkelijk te bewerken en kan op veel manieren worden gebruikt. Natuurlijk in Aziatische gerechten maar ook in hartige taarten, desserts en zelfs smoothies! Tofu bevat veel eiwitten en is daardoor een uitstekende vleesvervanger.

Noodlesoep met shii-take paddenstoelen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Tofu Herkomst: Prolaterre
  • 200 g Spinazie Herkomst: Oegema
  • 250 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 2 tl Verse gember Herkomst: Befair
  • 100 g Shii-take Herkomst: paddestoelenrijk
  • 170 g Udon noodles Herkomst: Miefabriek
  • 2 tl Chilivlokken Herkomst: Organic Flavour Company
Zelf toevoegen
  • 700 ml Bouillon
  • 3 el (Sesam)olie
  • 1 el Sojasaus
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Druk het vocht uit de tofu, dep de tofu droog en snijd in blokjes. Was de spinazie en snijd kleiner. Was of schil de wortel en snijd in dunne reepjes.
  2. Bereid de bouillon. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil en rasp de gember. Veeg de shii-take schoon en snijd in plakjes. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui, gember en de helft van de knoflook 2 minuten. Voeg de shii-take toe en bak mee voor 5 minuten.
  3. Voeg de bouillon, noodles, spinazie, wortel en tofu toe en kook afgedekt 10 minuten. Breng de soep verder op smaak met sojasaus.
  4. Verhit olie in een kleine bakpan en verwarm de rest van de knoflook en de chilivlokken enkele minuten zodat je een pittige olie krijgt.
  5. Serveer de soep met de noodles, groenten en tofu en werk af met de chili olie.
TIP
Je kunt de shii-take ook apart bakken en kruiden, en op het laatst over de soep verdelen.
4,1
Gemiddelde van 32 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -43%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 55%
co2-reduction-score
CO2 eq -79%
water-reduction-score
Water -91%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganEiwitrijkVariatie9 maandenLekker snelVegetarischSeizoenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie725 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker10 g
Vet32 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit32 g
Vezels9 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten