No waste: chocolaatjes met granaatappelpitjes x
Het kan zijn dat je na het koken wat ingrediënten overhoudt. En nu is het natuurlijk heel erg zonde om dit zomaar weg te gooien. Daarom delen we vandaag weer een lekker no waste recept. Dit om voedselverspilling tegen te gaan. Soms gebruik je in een gerecht een halve granaatappel. Gooi deze niet weg! Je kunt het namelijk nog gebruiken om heerlijke chocolaatjes van te maken. Gebruik chocolade die jij lekker vindt. Met pure vegan chocolade is het ook mogelijk om dit hapje vegan te maken. Benodigdheden: 0,5 st granaatappel 85% pure chocolade reep (als je hier niet van houdt kun je kiezen voor minder pure chocolade of voor melk of witte chocola) Mini muffin cake vormpjes Je kunt ook kiezen voor verschillende toppings zoals rozijnen of nootjes. Bereidingswijze: 1. Verwarm een pan met water voor de chocolade. Plaats een kom op de pan en laat de chocolade hierin smelten. 2. Giet wat chocolade in de vormpjes en doe daar wat pitjes op. Zorg ervoor dat de pitjes de chocolade aanraken. Zo vallen ze straks niet eraf. 3. Zet de chocolaatjes een uur in de koelkast. Als ze dan hard zijn kun je ze voorzichtig uit de vormpjes halen en als lekker hapje serveren.


