Nasi goreng van bloemkool met shoarma en Aziatische wokgroenten
Nog geen reviews
557 kcal
0 g groente

Nasi is een Indonesisch gerecht en betekent eigenlijk gewoon rijst. Nasi kan op verschillende manieren worden klaargemaakt. De meest bekende zijn: nasi putih (gewone gekookte rijst) en nasi goreng (gebakken rijst). Vandaag maken we een nasi goreng met bloemkoolrijst. Zo krijg je ongemerkt lekker veel groenten binnen.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de knoflook. Schil de gember en rasp fijn.
- Verhit olie in een bakpan roerbak de shoarma circa 5 minuten. Schep uit de pan en leg afgedekt opzij.
- Roerbak op een hoog vuur de wokgroenten in dezelfde pan. Pers de knoflook erbovenuit en breng verder op smaak met sojasaus, zout en (chili)peper.
- Verhit olie in een andere bakpan en roerbak de bloemkoolrijst met de kurkuma beetgaar in circa 3 minuten op een middelhoog vuur.
- Roer de gebakken bloemkoolrijst, shoarma en Aziatische wokgroenten door elkaar en strooi de pinda's erover. Of serveer alles apart.
TIP
Houd je van pittig eten? Voeg dan verse sambal of een verse peper toe.Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Knoflookteen
- 1 tl Gember, raspHerkomst: La Grama
- 200 g VarkensshoarmaHerkomst: Future Food Group
- 400 g Aziatische wokgroentenHerkomst: proef
- 400 g BloemkoolrijstHerkomst: proef
- 2 tl KurkumapoederHerkomst: het blauwe huis
- 25 g Pinda'sHerkomst: Horizon
- 3 el Bakolie
- 1 el Sojasaus
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -12%
Groente -100%
Vitaliteit + 33%
CO2 eq + 9%
Water + 74%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Koolhydraatbewust, Ketogeen, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie557 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker14 g
Vet37 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit30 g
Vezels12 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Varken
Tarwe
Rund
Gluten