Minestrone met veel groenten en glutenvrije pasta

626 kcal
350 g groente

Minestrone is een goed gevulde Italiaanse groentesoep. ‘Minestra’ is Italiaans voor soep. ‘Minestrone’ is het vergrootwoord daarvan, dus ‘grote soep’. De soep wordt bereid met verse groenten van het seizoen in combinatie met rijst of pasta. Vroeger werd een minestronesoep vaak gemaakt van restjes groenten; een kliekjessoep dus. Onze stevige soep bereiden we glutenvrij.

Minestrone met veel groenten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Courgette Herkomst: Agrihand
  • 250 g Wortel Herkomst: Udea
  • 2 tl Italiaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
  • 200 ml Tomatensap met zeezout Herkomst: Luna e Terra
  • 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
  • 360 g Witte bonen in tomatensaus Herkomst: Your Organic Nature
  • 85 g Glutenvrije penne Herkomst: DO IT
  • 0.5 st Verse basilicum Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 600 ml Groentebouillon
  • 3 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de wortel, was de courgette en snijd brunoise (in kleine blokjes). Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een ruime soeppan en bak de wortel en courgette samen met de Italiaanse kruiden gedurende 2 minuten op een middelhoog vuur. Schenk de bouillon en tomatensap erbij en breng aan de kook. Zodra de soep kookt, temper je het vuur.
  3. Breng intussen water aan de kook voor het ontvellen van de tomaat. Maak met een scherp mes een kruisje in het vel van de tomaat en dompel ze 2 minuten onder in het kokendhete water. Laat even afkoelen en verwijder het velletje. Snijd de tomaat klein en doe bij de soep (je hoeft de tomaat niet per se te ontvellen).
  4. Doe de bonen met tomatensaus en de glutenvrije penne de laatste 10 minuten bij de soep en kook zachtjes tot de pasta gaar is. Voeg eventueel extra bouillon toe. Proef en breng op maak met zout en peper. Schep de soep in mooie kommen en garneer met de verse basilicum en een scheut lekkere olijfolie. Buon appetito!
TIP
Je kunt de tomaten ook 15 minuten roosteren op 200 °C in de oven voor een intensere smaak.
3,2
Gemiddelde van 5 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -30%
vegetablecounter
Groente + 178%
vita-score
Vitaliteit + 24%
co2-reduction-score
CO2 eq -76%
water-reduction-score
Water -65%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie626 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker28 g
Vet25 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit16 g
Vezels14 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Mais
Paprika
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten