Mexicaanse soep met bonen en avocado ! Weinig koolhydraten
4,0
548 kcal
320 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Deze soep is lekker gevuld en smaakt typisch Mexicaans. Denk aan maïs, Mexicaanse kruiden, bonen en tomaten! Deze vegetarische en koolhydraatarme soep is een goed alternatief voor koolhydraatrijke taco’s. Tip: haal de avocado uit de zak en laat verder rijpen op je fruitschaal.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Sperziebonen Herkomst: Van de Spek
- 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 200 g Kidneybonen Herkomst: Your Organic Nature
- 200 g Mais Herkomst: Your Organic Nature
- 1 tl Mexicaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
- 1 st Avocado Herkomst: Befair
- 25 g Zadenmix Herkomst: IDorganics
- 600 ml Groentebouillon
- 2 el Olie
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de sperziebonen, snijd de puntjes eraf en halveer ze. Was de tomaat en snijd klein. Bereid de bouillon.
- Verhit olie in een soeppan en bak de ui glazig. Doe de tomaat, sperziebonen en de bouillon erbij.
- Spoel de kidneybonen en maïs in een zeef onder de kraan en doe bij de soep. Breng op smaak met Mexicaanse kruiden, zout en (chili)peper. Pers de limoen erboven uit en kook afgedekt 10 minuten.
- Snijd intussen de avocado doormidden, lepel het vruchtvlees eruit en snijd in plakjes of stukken.
- Serveer de Mexicaanse soep in mooie borden. Garneer de soep met de avocado en strooi de zaden erover.
TIP
Heb je avocado over? Bewaar deze samen met de pit en een beetje limoensap in een luchtdichte verpakking. Zo wordt hij niet bruin.4,0
Meet hoe goed je eet
True price -43%
Groente + 154%
Vitaliteit + 65%
CO2 eq -77%
Water -37%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie548 kcal
Koolhydraten40 g
Suiker4 g
Vet34 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit16 g
Vezels20 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Paprika
Peulvruchten
Noten
Mais


