Mexicaanse flammkuchen met maiskolf spinazie en zure room

699 kcal
250 g groente

Voor biodynamische telers is maïs een waardevol gewas in de vruchtcyclus, door de dichte groei blijft het land vrij van onkruid. Maïs wordt vaak gegeten als groente, maar wist je dat maïs eigenlijk een graansoort is? En het past ook nog eens perfect bij deze Mexicaanse flammkuchen.

Mexicaanse flammkuchen met maiskolf

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Flammkuchendeeg Herkomst: Flammkuchen.nl
  • 1 st Suikermais Herkomst: Overesch
  • 150 g Spinazie Herkomst: Oegema
  • 250 g Cherrytomaatjes Herkomst: Agrologica
  • 100 ml Zure room Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 2 tl Mexicaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
  • 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 1 el Boter
  • 2 el Olijfolie
  • snufje (Chili)peper en zout

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-5 minuten onderin de hete oven. Haal het deeg uit de oven en leg opzij.
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de mais. Kook de mais 5 minuten en zet daarna het vuur uit. Laat de mais in het warme water liggen totdat de rest klaar is. Giet daarna het water af.
  3. Was de spinazie en snijd kleiner. Verhit de olie in een bakpan en laat de spinazie kort slinken. Maak op smaak met zout en peper.
  4. Meng de zure room met de Mexicaanse kruiden. Verdeel de zure room op de flammkuchen en beleg met de spinazie en klein gesneden tomaatjes. Bestrooi met de geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper. Bak de flammkuchen nog 8-10 minuten bovenin de hete oven.
  5. Snijd met een scherp mes van boven naar beneden de maiskorreltjes van de kolf. Haal de flammkuchen uit de oven en leg de mais erop. Werk af met een klontje boter en een snuf zout.
TIP
Hou je van pit? Druppel dan wat tabasco over de flammkuchen.
4,0
Gemiddelde van 5 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -30%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 40%
co2-reduction-score
CO2 eq -47%
water-reduction-score
Water -40%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieSeizoenGezin9 maandenLekker snelVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie699 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker6 g
Vet30 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit27 g
Vezels11 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Paprika
Melk
Mais
Gluten
Tarwe
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten