meergranen appelpannenkoeken voor lunch

430 kcal
0 g groente

Hoera pannenkoeken! Als je de pannenkoeken bakt met tarwemeel is dat helemaal geen slechte keuze. Tarwemeel bevat veel voedingsvezels, omdat de gemalen kiemen niet gepeld zijn. Heerlijk in combinatie met fruit, zoals gebakken appel of peer.

meergranen appelpannenkoeken

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 150 g Pannenkoekmix meergranen Herkomst: joannusmolen
  • 350 ml Melk Herkomst: Weerribben
  • 1 st Appel Herkomst: nl
Zelf toevoegen
  • 2 el Boter
  • 1 tl Kaneelpoeder
  • snufje Snufje zout

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Klop het ei met een snufje zout los in een kom. Voeg dan de pannenkoekmix en de melk toe en klop tot een egaal beslag. Zet even opzij.
  2. Was of schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne plakken en breng op smaak met kaneelpoeder.
  3. Smelt de boter in een bakpan. Bak een paar appelplakjes en schenk wat van het beslag erover. Bak op een middelhoog vuur, draai na enkele minuten voorzichtig de pannenkoek en bak de ander kant. Ga zo door tot het beslag op is.
TIP
Ook erg lekker met rozijnen en appelstroop. Je kunt de appel ook raspen en door het beslag mengen.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -28%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 24%
co2-reduction-score
CO2 eq -56%
water-reduction-score
Water -64%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVariatieGezinVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie430 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker17 g
Vet7 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit18 g
Vezels4 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Tarwe
Ei
Gluten
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten