Mediterraanse brandade met heekfilet en courgette

714 kcal
270 g groente

Brandade (of brandada) is een typisch gerecht uit het Middellandse Zee-gebied. Het is een romige puree gemaakt van vis en andere ingrediënten zoals aardappels, groenten en een flinke scheut olijfolie. Deze variant met heekfilet en courgette is makkelijk te maken en ongetwijfeld een succes op tafel!

Mediterraanse brandade

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, kruimig Herkomst: de Eerste
  • 200 ml Melk Herkomst: Weerribben
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 200 g Heekfilet Herkomst: Fish and more
  • 0.5 st Verse dille Herkomst: Herbio
  • 250 g Wortel Herkomst: Greenorganics
  • 1 st Courgette Herkomst: Lukassen
Zelf toevoegen
  • 20 g Boter
  • 3 el Olijfolie
  • 1 tl Nootmuskaat
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en zorg dat de oven goed heet is. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in kleine stukken en kook afgedekt in 20 minuten gaar.
  2. Verwarm de melk met de boter in een pan. Pel de knoflook en pers erboven uit. Snijd de vis in grove stukken, breng op smaak met zout en peper en leg het in de melk. Laat 5 minuten afgedekt zachtjes garen (niet koken). Schep de vis uit de pan en leg opzij. Bewaar de melk.
  3. Giet het water van de aardappels goed af en stamp met een pureestamper. Schenk de melk van de vis erbij en roer tot een luchtige puree. Breng op smaak met kleingesneden dille, nootmuskaat, zout en peper en schep de vis losjes door de puree. Schep het in een ovenschaal en bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de grillstand aan.
  4. Was of schil intussen de wortel en courgette en snijd brunoise (in kleine blokjes). Breng een kleine pan met water aan de kook en kook of stoom de wortel en courgette in 3-5 minuten beetgaar. Giet het water af en strooi de groente vlak voor het serveren over de brandade. Werk af met wat verse dille.
TIP
Je kunt de wortel en courgette ook door de puree scheppen en mee garen in de oven. Strooi wat paneermeel (of geraspte kaas) over de puree als deze de oven in gaat.
4,1
Gemiddelde van 38 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -41%
vegetablecounter
Groente + 114%
vita-score
Vitaliteit + 65%
co2-reduction-score
CO2 eq -44%
water-reduction-score
Water -71%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen9 maandenEiwitrijkGezinVariatieGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie714 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker21 g
Vet33 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit31 g
Vezels9 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Melk
Vis
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten