Mediterrane vissoep met linzen en basilicum ! Weinig koolhydraten

502 kcal
260 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Een makkelijke, maar smaakvolle soep die je zo op tafel zet. Paprika, rode peper, tomaat en rode linzen maken een gladde vullende soep. Heerlijk met de vis.

Mediterrane vissoep met linzen en basilicum

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Puntpaprika Herkomst: Frank de Koning
  • 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
  • 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 200 g Koolvisfilet Herkomst: Fish and more
  • 70 g Rode linzen Herkomst: Greenage
  • 0.5 st Verse basilicum Herkomst: Herbio
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
Zelf toevoegen
  • 600 ml Vis- of groentebouillon
  • 3 el Olijfolie extra vierge
  • 2 tl Paprikapoeder (gerookt)
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en rode peper en snijd klein. Pel en snipper de ui en knoflook. Bereid de bouillon.
  2. Snijd de vis in stukken en kruid met zout en peper. Verhit olie in een soeppan en bak de vis kort aan. Schep uit de pan en leg opzij.
  3. Verhit extra olijfolie in de soeppan en en bak alle groenten 2-3 minuten op een hoog vuur. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de pan. Kruid met paprikapoeder en de helft van de basilicum en schenk de bouillon erbij. Laat afgedekt 15 minuten lekker pruttelen.
  4. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de vis nog even in de soep en serveer met de overgebleven basilicum en limoensap.
TIP
De soep kun je heel makkelijk van te voren maken. Houd dan wel de vis apart en voeg die later toe.
4,4
Gemiddelde van 37 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -39%
vegetablecounter
Groente + 106%
vita-score
Vitaliteit + 51%
co2-reduction-score
CO2 eq -67%
water-reduction-score
Water -74%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustKetogeenAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie502 kcal
Koolhydraten22 g
Suiker12 g
Vet27 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit29 g
Vezels16 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Vis
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten