Mediterrane vissoep met linzen en basilicum ! Weinig koolhydraten
4,4
502 kcal
260 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Een makkelijke, maar smaakvolle soep die je zo op tafel zet. Paprika, rode peper, tomaat en rode linzen maken een gladde vullende soep. Heerlijk met de vis.

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 300 g Puntpaprika Herkomst: Frank de Koning
- 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 200 g Koolvisfilet Herkomst: Fish and more
- 70 g Rode linzen Herkomst: Greenage
- 0.5 st Verse basilicum Herkomst: Herbio
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
- 600 ml Vis- of groentebouillon
- 3 el Olijfolie extra vierge
- 2 tl Paprikapoeder (gerookt)
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en rode peper en snijd klein. Pel en snipper de ui en knoflook. Bereid de bouillon.
- Snijd de vis in stukken en kruid met zout en peper. Verhit olie in een soeppan en bak de vis kort aan. Schep uit de pan en leg opzij.
- Verhit extra olijfolie in de soeppan en en bak alle groenten 2-3 minuten op een hoog vuur. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de pan. Kruid met paprikapoeder en de helft van de basilicum en schenk de bouillon erbij. Laat afgedekt 15 minuten lekker pruttelen.
- Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de vis nog even in de soep en serveer met de overgebleven basilicum en limoensap.
TIP
De soep kun je heel makkelijk van te voren maken. Houd dan wel de vis apart en voeg die later toe. 4,4
Meet hoe goed je eet
True price -39%
Groente + 106%
Vitaliteit + 51%
CO2 eq -67%
Water -74%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Ketogeen, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie502 kcal
Koolhydraten22 g
Suiker12 g
Vet27 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit29 g
Vezels16 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Vis
Paprika