Mediterraanse bloemkool salade met geitenkaas en brood

754 kcal
380 g groente

De bloemkool is van oudsher een zeer geliefde groente. Het is een licht verteerbare koolsoort en heeft een milde en toegankelijke smaak. Bloemkool heeft een witte, groene en paarse variant. De witte bloemkool blijft mooi wit doordat deze tijdens de groei afgedekt is met blad.

Mediterraanse bloemkool salade

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Befair
  • 300 g Bloemkoolroosjes Herkomst: Snijderij
  • 1 st Meergranen stokbroodje Herkomst: Van der Westen
  • 1 st Courgette Herkomst: Agrihand
  • 300 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 1 st Little gem Herkomst: Heerlijke Oogst
  • 0.5 st Verse oregano Herkomst: Herbio
  • 100 g Geitenkaas kruiden Herkomst: Saanenhof
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwijder de citroenschil (zest) en snijd de schil in fijne reepjes. Verhit een klein laagje water in een pan en blancheer de citroenschilletjes enkele minuten. Schep uit de pan en leg opzij. Pers het sap uit de citroen. Snijd de bloemkoolroosjes kleiner. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en kook of stoom de bloemkool 3-5 minuten. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
  2. Voor croutons snijd je het brood in dobbelsteentjes. Verhit olie in een bakpan en bak het brood krokant gaar. Breng op smaak met zout en peper. Voor toast kun je het brood in plakjes snijden en toasten in je broodrooster.
  3. Was de courgette en snijd in dunne plakjes. Besprenkel met olie en grill de courgette plakjes in een hete grillpan totdat ze mooie grillstrepen krijgen.
  4. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Was de sla, laat goed uitlekken en snijd klein. Snijd de oregano klein. Hussel alles - met de bloemkool - goed door elkaar en meng met de fijngesneden citroenschil. Breng op smaak met olijfolie exra vierge, citroensap, zout en peper.
  5. Spreid alles uit op een mooie schaal en verdeel de gegrilde courgette erover. Maak af met blokjes geitenkaas en de brood croutons.
TIP
Wist je dat je de bloemkool ook rauw kunt eten? Of roosteren in de oven.
4,0
Gemiddelde van 11 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -34%
vegetablecounter
Groente + 202%
vita-score
Vitaliteit + 47%
co2-reduction-score
CO2 eq -58%
water-reduction-score
Water -29%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkSeizoenSpecials

Voedingswaarden

Per portie
Energie754 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker15 g
Vet40 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit31 g
Vezels15 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Gluten
Melk
Peulvruchten
Tarwe
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten