Marokkaanse worteltjes met roodbaarsfilet couscous, groene olijven en sinaasappel

682 kcal
250 g groente

Vandaag een heerlijke Marokkaans gekruide maaltijd op het menu. We brengen de couscous op smaak met sinaasappel (lekker zoet) en koriander (lekker kruidig). Koriander is een krachtige smaakmaker en wordt veel gebruikt in de Marokkaanse keuken.

Marokkaanse worteltjes met roodbaarsfilet

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Sinaasappel Herkomst: Eosta
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 400 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 0.5 st Honing Herkomst: Zuivelrijck
  • 150 g Volkoren couscous Herkomst: IDorganics
  • 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
  • 200 g Roodbaarsfilet Herkomst: Fish and more
  • 60 g Groene olijven Herkomst: Marqt
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwijder voorzichtig de oranje schil van de sinaasappel (niet het wit) en snijd van de schil een paar flinterdunne reepjes. Pers het sap uit de sinaasappel. Pel de ui en snijd in partjes. Pel en snipper de knoflook. Was of schil de wortel en snijd in plakjes of in staafjes.
  2. Verhit olie in een bakpan en bak de knoflook, ui en wortel even aan. Temper het vuur en voeg het sinaasappelsap, de honing en de komijn toe. Kruid met peper en zout en gaar de wortels 10-15 minuten afgedekt op een laag vuur.
  3. Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Doe de couscous in een kom en schenk het kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul. Roer los met een vork en werk de sinaasappelschilletjes en de helft van de koriander erdoor.
  4. Kruid de roodbaarsfilet met zout en peper. Verhit olie in een bakpan en bak de vis op een hoog vuur aan. Temper dan het vuur en bak nog enkele minuten (voeg eventueel een klontje boter toe).
  5. Snijd de olijven in plakjes. Serveer de couscous met de gekruide worteltjes en roodbaarsfilet. Strooi de olijven erover en werk af met koriander.
TIP
Het is ook lekker de worteltjes te garen met een beetje venkelzaad. Ook erg lekker met een handje amandelen of walnoten, rozijnen of gedroogd fruit.
4,5
Gemiddelde van 31 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -38%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 51%
co2-reduction-score
CO2 eq -70%
water-reduction-score
Water -44%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenEiwitrijkLactosevrijSpecials

Voedingswaarden

Per portie
Energie682 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker23 g
Vet22 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit30 g
Vezels13 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Koriander
Gluten
Vis
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten