Marokkaanse groentestoof met kikkererwten en pompoen ! Weinig koolhydraten
3,8
546 kcal
400 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een heerlijk geurende groentestoof op smaak gemaakt met ras el hanout. Dit kruidenmengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten, zoals anijs, komijn, kaneel en kurkuma. Heb je toevallig een tajine in huis, dan waan je je helemaal in Marokkaanse sferen. Tip: haal de aubergine uit de zak en laat bewaar op een donkere plek buiten de koelkast.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
- 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
- 300 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
- 400 g Pompoen, gesneden Herkomst: Proef
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 2 tl Ras el hanout Herkomst: Organic Flavour Company
- 25 g Amandelschaafsel Herkomst: Horizon
- 200 ml Bouillon
- 3 el Olie
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was de courgette en aubergine en snijd in gelijke, kleine stukken. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan.
- Verhit olie in een ruime braadpan (of tajine) en bak de courgette en aubergine 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg dan de pompoen en kikkererwten toe en blus af met de bouillon. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met ras el hanout, zout en (chili)peper en laat afgedekt op een middelhoog vuur 10-15 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel extra water toe als het te droog wordt.
- Verwarm een droge bakpan en rooster het amandelschaafsel lichtbruin en krokant.
- Serveer de Marokkaanse groentestoof in mooie kommen en strooi het amandelschaafsel erover.
TIP
Ook erg lekker met gedroogd fruit, zoals rozijnen.3,8
Meet hoe goed je eet
True price -36%
Groente + 217%
Vitaliteit + 47%
CO2 eq -76%
Water -31%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie546 kcal
Koolhydraten36 g
Suiker18 g
Vet33 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit18 g
Vezels17 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Paprika
Koriander
Peulvruchten
Noten


