Marokkaans stoofpotje met rozijnen met kip en couscous

755 kcal
280 g groente

Vandaag eten we een Marokkaans stoofpotje met kip. We brengen het gerecht op smaak met ras el hanout, een kruidenmengsel dat voornamelijk in Marokkaanse gerechten gebruikt wordt. Ras el hanout betekent ‘het beste van de winkel’ en bevat de kruiden en specerijen die de handelaar op dat moment te bieden heeft. Veel voorkomende kruiden en specerijen van de mix zijn: kardemom, kaneel, kurkuma, kruidnagel, gember, foelie, nigellazaad, nootmuskaat, zwarte peper, galangawortel en piment. Spicy!

Marokkaans stoofpotje met rozijnen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Kipdijbeenfilet Herkomst: Kemper Kip
  • 2 tl Ras el Hanout Herkomst: Organic Flavour Company
  • 300 g Wortel Herkomst: Greenorganics
  • 20 g Rozijnen Herkomst: IDorganics
  • 1 st Courgette Herkomst: Lukassen
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Befair
  • 150 g Volkoren couscous Herkomst: do it
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie en boter
  • 200 ml Bouillon
  • 1 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Snijd de kip in blokjes en bestrooi met de helft van de ras el hanout kruiden, peper en eventueel zout. Verhit olie in een braadpan en bak de kip op een middelhoog vuur rondom lichtbruin.
  2. Bereid de bouillon. Was of schil de wortels, snijd in plakjes en bak 2 minuten met de kip mee. Voeg de bouillon, de rest van de ras el hanout kruiden en rozijnen toe. Roer door elkaar en laat afgedekt 15-20 minuten op een laag vuur stoven.
  3. Was intussen de courgette en snijd in blokjes. Stoof de courgette de laatste 10 minuten mee. Was de citroen en rasp de gele schil. Houd de rasp apart voor later.
  4. Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom en giet het kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul en klaar voor gebruik. Voeg naar smaak citroensap, komijn en boter toe.
  5. Serveer het stoofpotje met de couscous en garneer met citroenrasp.
TIP
Deze Marokkaans stoofpot is ook superlekker als je nog verse kruiden toevoegt, zoals platte peterselie of munt.
4,3
Gemiddelde van 37 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -43%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 62%
co2-reduction-score
CO2 eq -73%
water-reduction-score
Water -60%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkLactosevrij9 maandenLekker snelGezinVariatieSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie755 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker24 g
Vet34 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit33 g
Vezels12 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Tarwe
Sulfordioxide
Gluten
Kip
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten