Makreel met spaghetti venkel, spinazie en limoendille-boter

847 kcal
250 g groente

Lekker makkelijk, lekker snel en geniaal lekker op tafel. Simpelweg gerookte makreel, venkel, spinazie en er overheen een speciale boter die je gerecht een geweldige smaak geeft. Dit is hoe het leven hoort te zijn. Genieten to the max!

Makreel met spaghetti

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
  • 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
  • 250 g Spinazie Herkomst: De Eerste
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 1 st Hele gerookte makreel Herkomst: Marqt
  • 0.5 st Verse dille Herkomst: Herbio
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
Zelf toevoegen
  • 30 g Roomboter
  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de spaghetti in 7-8 minuten al dente. Spoel daarna meteen onder de koude kraan om het gaarproces te stoppen. Bewaar een beetje kookvocht. Doe er een scheutje olie bij om te voorkomen dat de pasta gaat kleven.
  2. Was intussen de venkel en snijd in reepjes. Was de spinazie goed, laat uitlekken en snijd kleiner. Pel en snipper de knoflook. Maak de makreel schoon en zorg dat alle graten zijn verwijderd, pluk in stukjes. Hak de dille fijn.
  3. Verwarm een scheutje olie in een brede bakpan en bak de venkel en knoflook 4-5 minuten op een hoog vuur. Zet het vuur zacht en voeg de spinazie en een scheutje pasta kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng ondertussen de boter met het limoensap en -rasp en de helft van de gesneden dille.
  4. Meng de spaghetti met de makreel en de groente. Schep als laatste de limoen-dilleboter erop of erdoor en werk af met de overgebleven dille.
TIP
Je kunt ook de boter, limoenrasp en -sap direct mee laten smelten met de spaghetti.
4,1
Gemiddelde van 39 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -35%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 41%
co2-reduction-score
CO2 eq -66%
water-reduction-score
Water -71%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkLekker snelSeizoenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie847 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker7 g
Vet43 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit33 g
Vezels15 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Tarwe
Vis
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten