Makkelijke tomatensoep met gnocchi oude kaas en zure room
3,6
703 kcal
220 g groente
Een soep om je lichaam en je hart te veroveren. Deze soep is een echte allemansvriend. Wortel, bleekselderij en zachte gnocchi, afgemaakt met room en kaas. Onweerstaanbaar voor jong en oud!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 300 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 0.5 st Bleekselderij Herkomst: heerlijke oogst!
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 300 g Cherry tomaten in blik Herkomst: La Bio Idea
- 400 g Gnocchi Herkomst: Bioverde
- 100 ml Zure room Herkomst: Weerribben Zuivel
- 50 g Geraspte oude kaas Herkomst: Kaandorp
- 300 ml Groentebouillon
- 2 el Olijfolie
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 2 tl Paprikapoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Schil de wortel en snijd in kleine stukken. Snijd de bleekselderij in halve maantjes. Pel en snipper de knoflook. Bereid de bouillon.
- Verwarm olie in een ruime soeppan. Bak de knoflook, wortel en bleekselderij 2-3 minuten. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Voeg de tomaten uit blik, Italiaanse kruiden en bouillon toe. Druk de tomaatjes een beetje plat en laat 8-10 minuten afgedekt zachtjes pruttelen.
- Voeg een paar minuten voordat je gaat eten de gnocchi toe aan de hete soep en laat zachtjes koken. Als de gnocchi gaat drijven, zijn ze gaar. Strooi de kaas erover en serveer de soep met een dot zure room.
TIP
Je kunt de gnocchi ook bakken en serveren met een goed gevulde tomatensaus. De soep is ook lekker met een scheutje balsamicoazijn.3,6
Meet hoe goed je eet
True price -26%
Groente + 75%
Vitaliteit + 30%
CO2 eq -39%
Water -51%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Gezin, Lekker snel, Variatie, Vegetarisch, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie703 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker15 g
Vet31 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit19 g
Vezels10 g
Zout3.9 g
Allergenen informatie
Gluten
Melk
Tarwe
Lactose


