Makkelijke salade met geroosterde groenten knapperige tofu en roggebroodcroutons

538 kcal
150 g groente

Vandaag een lekker salade die je kunt maken met alle soorten groenten waar je zin in hebt. Kijk wat er in je groentepakket zit en laat je inspireren! Je kunt een koude of een warme salade maken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Groenten van het seizoen Herkomst: Oegema
  • 125 g Tofu naturel Herkomst: Prolaterre
  • 3 st Roggebrood Herkomst: Your Organic Nature
  • 15 g Vegan margarine Herkomst: Your Organic Nature
  • 1 el Ahornsiroop Herkomst: Horizon
  • 1 st Fruit van het seizoen Herkomst: Santana
  • 15 g Zonnebloempitten Herkomst: Your Organic Nature
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie extra vierge
  • 1 tl Mosterd
  • 1 el Azijn
  • snufje Zout en (chili) peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en zorg dat de oven goed heet is. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kies groenten uit het groentepakket die lekker stevig zijn. Was de groenten, snijd in gelijke kleine stukken en verdeel over de bakplaat. Besprenkel met olie en breng op smaak met specerijen, peper en zout. Rooster 15-20 minuten in de oven of totdat ze beetgaar zijn.
  2. Snijd de tofu in blokjes en dep droog. Verwarm olie in een brede bakpan. Bak eerst de tofu op een hoog vuur krokant en breng op smaak met peper en zout. Schep uit de pan en laat uitlekken.
  3. Snijd van een deel van het roggebrood in kleine stukken om er croutons van te bakken. Verhit olie in de pan van de tofu en bak het roggebrood knapperig, breng op smaak met kruiden zoals knoflook, paprika, chilipeper en zout. De rest van het roggebrood serveer je bij de salade met wat margarine en een snufje zout.
  4. Maak een dressing van extra vierge olijfolie, azijn, mosterd, ahornsiroop, zout en peper. Kies fruit van het seizoen. Was het fruit en snijd klein. Serveer de geroosterde groenten met erop de knapperige tofu, roggebrood croutons, zonnebloempitten en werk af met de dressing. Heerlijk met een sneetje roggebrood ernaast.
TIP
Ook lekker om verse knoflook en verse kruiden zoals peterselie toe te voegen aan de roggebroodcroutons. Of edelgistvlokken voor een 'kazige' smaak. Deze salade kun je ook van te voren maken en koud eten.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -36%
vegetablecounter
Groente + 19%
vita-score
Vitaliteit + 42%
co2-reduction-score
CO2 eq -70%
water-reduction-score
Water -64%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie538 kcal
Koolhydraten38 g
Suiker11 g
Vet39 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit17 g
Vezels12 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten