Maaltijdsalade met gevulde eieren roodlof, peer en krieltjes

717 kcal
250 g groente

Roodlof is ontstaan uit een kruising tussen witlof en Radicchio Rosso. De groente heeft langwerpige, gesloten kropjes die naar de bladranden toe rood uitloopt. De smaak is iets pittiger dan witlof en is rauw in een salade op zijn lekkerst. Vandaag maken we een frisse salade met roodlof in combinatie met gevulde eieren. De gevulde eieren mag je ook zo uit het handje eten, dat vinden wij geen enkel probleem.

Maaltijdsalade met gevulde eieren

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Krieltjes Herkomst: Biosikelia
  • 1 tl Tijm Herkomst: het blauwe huis
  • 250 g Puntpaprika Herkomst: Frank de Koning
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
  • 4 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 0.5 st Peer
  • 200 g Roodlof Herkomst: Bonaventura
  • 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
  • 75 g Spinazie Herkomst: De Eerste
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • 2 el Mayonaise
  • 2 tl Kerriepoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Was de krieltjes, snijd doormidden of in vieren en besprenkel deze met olijfolie, tijm, peper en zout. Leg op een bakplaat of ovenschaal en bak 20-25 minuten.
  2. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. Bak halverwege mee met de krieltjes. Haal daarna de krieltjes en paprika uit de oven en schep in een schaal (samen met de olijfolie). Rasp de helft van de groene schil van de limoen en knijp de limoen uit boven de krieltjes. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  3. Verhit intussen water in een kleine pan en kook de eieren in ongeveer 8-10 minuten hard. Laat schrikken onder de koude kraan, pel en halveer de eieren. Schep het eigeel eruit en meng met de mayonaise, de andere helft van het limoenrasp, kerriepoeder, peper en zout. Schep dit mengsel weer terug in de eieren.
  4. Was of schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in reepjes. Was de roodlof en spinazie en snijd in repen.
  5. Meng de spinazie, roodlof en de peer met de paprika en verdeel over de borden. Leg de gevulde eitjes op de salade en verdeel de walnoten erover. Heerlijk met de krokant gebakken krieltjes.
TIP
Je kunt ook de paprika rauw door de salade doen voor nog meer frisheid.
4,3
Gemiddelde van 32 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -37%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 51%
co2-reduction-score
CO2 eq -65%
water-reduction-score
Water -50%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij9 maandenSpecialsSeizoenVegetarischLactosevrijVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie717 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker14 g
Vet39 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit23 g
Vezels14 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Noten
Ei
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten