Lupinepuree met prei á la crème ! Weinig koolhydraten
3,4
634 kcal
400 g groente
Groente uit blik, pot en diepvries bevatten vrijwel dezelfde voedingsstoffen als verse groente. Onze lupinebonen worden direct na de oogst verwerkt en direct in de potten gedaan. Het is echt superlekker om er een smeuïge puree van te maken!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 25 g Pijnboompitten Herkomst: IDorganics
- 3 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 3 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 340 g Witte lupine Herkomst: Your Organic Nature
- 100 g Kruiden roomkaas Herkomst: Öma
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge pan. Schep uit de pan en leg opzij.
- Pel de sjalot en snijd in partjes. Was de prei, halveer in de lente en spoel onder de kraan. Snijd de prei in stukken. Verhit olie in dezelfde bakpan en fruit de sjalotten enkele minuten. Voeg de prei toe en bak 2-3 minuten. Doe er een klein scheutje water bij en laat afgedekt 10 minuten stoven.
- Verwarm de lupine met het vocht in een pan en pureer met de helft van de roomkaas tot een smeuïge puree.
- Voeg de andere helft van de roomkaas toe aan de pan met prei en roer tot je een mooie saus krijgt (voeg eventueel wat water toe). Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Lepel de lupinepuree op de borden en schep de prei á la crème er op. Strooi tenslotte de pijnboompitjes er over.
TIP
Hou een deel van de bonen apart, bak ze met een beetje boter en strooi over het gerecht.3,4
Meet hoe goed je eet
True price -37%
Groente + 217%
Vitaliteit + 43%
CO2 eq -76%
Water -69%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie634 kcal
Koolhydraten22 g
Suiker12 g
Vet41 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit32 g
Vezels29 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Selderij
Melk
Lactose
Peulvruchten
Noten


