Loempia's met runderreepjes met wortel en komkommer

684 kcal
450 g groente

Deze Vietnamese loempia’s hebben een jasje van witte kool in plaats van deeg, erg gezond dus! We vullen de loempia's met runderreepjes en gewokte groenten. We brengen ze op smaak met een chilisaus.

Loempia's met runderreepjes

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Volkoren basmatirijst Herkomst: amaizin
  • 0.5 st Witte kool Herkomst: Rijk-Hartkamp
  • 0.5 st Komkommer
  • 300 g Wortels Herkomst: De Eerste
  • 200 g Biefreepjes Herkomst: ekomenu maatwerk 200 g
Zelf toevoegen
  • 1 el Citroensap
  • 2 el Bakolie
  • tl Chilisaus
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef goed af onder de kraan. Kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Breng water met een snufje zout aan de kook. Haal de koolbladeren van de kool zonder ze te scheuren. Je kunt dit het beste doen door eerst de bladeren los te snijden aan de onderkant en vervolgens vanaf de bovenkant de bladeren voorzichtig eraf te rollen. Zorg ervoor dat je per persoon ongeveer 3 of 4 hele bladeren hebt. Kook de koolbladeren ongeveer 3 minuten. Schep ze vervolgens met een schuimspaan uit het water en laat ze afkoelen tot lauwwarm.
  3. Was en snijd de komkommer, wortels en overgebleven kool klein en besprenkel met citroensap. Dep het vlees droog met keukenpapier.
  4. Verhit bakolie in een wok en roerbak eerst de biefreepjes 1-2 minuten op een hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper en schep uit de pan. Doe de fijngesneden kool, wortels en komkommer in de pan en roerbak 8-10 minuten op een hoog vuur. Zet het vuur daarna laag, doe de biefreepjes terug in de pan en voeg de chilisaus toe.
  5. Vul de koolbladeren met het bief-groentemengsel en vouw ze dicht. Dit kun je het beste doen door eerst de zijkanten naar binnen te vouwen en vervolgens de bovenkant en onderkant van het blad. Draai de koolloempia’s om en leg ze op de naad.
  6. Serveer de loempia’s met de overgebleven vulling en volkoren basmatirijst ernaast. Voeg desgewenst extra chilisaus toe.
TIP
Ook erg lekker met geroosterde sesamzaadjes of nootjes.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 30%
vegetablecounter
Groente + 257%
vita-score
Vitaliteit + 53%
co2-reduction-score
CO2 eq + 358%
water-reduction-score
Water + 95%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelGezin9 maandenGlutenvrijVariatieLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie684 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker17 g
Vet26 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit14 g
Vezels14 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten