Linzen stoofpot met worst ! Weinig koolhydraten

513 kcal
280 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een variatie op het gerecht Lescó. Dit is een traditioneel Hongaars gerecht en heeft iets weg van een ratatouille. Oorspronkelijk wordt dit gerecht gegeten met een Poolse rookworst maar we gebruiken vandaag een runderbraadworst die extra veel smaak geeft aan het gerecht.

Linzen stoofpot met worst

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen
  • 2 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
  • 2 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
  • 200 g Venkelworstjes Herkomst: eco fields
  • 400 g Linzen Herkomst: Luna e Terra
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • snufje (Chili)peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein.
  2. Snijd de runderbraadworst in plakjes. Spoel de linzen in een zeef af onder de kraan.
  3. Verwarm olie in een ruime bakpan of braadpan en fruit de ui samen met de knoflook 2 minuten. Voeg de worst en paprika toe en roerbak een paar minuten mee. Doe de tomaat en linzen erbij en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Proef en breng op smaak met paprikapoeder en (chili)peper.
  4. Serveer de linzen stoofpot in mooie borden of kommen.
TIP
Houd je van pittig eten? Breng het gerecht dan verder op smaak met chilivlokken of een verse chilipeper.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -2%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 12%
co2-reduction-score
CO2 eq -38%
water-reduction-score
Water + 213%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie513 kcal
Koolhydraten33 g
Suiker12 g
Vet25 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit31 g
Vezels13 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Koriander
Paprika
Peulvruchten
Varken
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten