Linzen shakshuka met ei ! Weinig koolhydraten

521 kcal
270 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Shakshuka is een eenpansgerecht uit Noord-Afrika en is op verschillende manieren te bereiden. Maar eieren, komijn, ui en tomaten vormen vrijwel altijd de basis. De eieren worden langzaam gepocheerd in een pittige saus van tomaten met kruiden, aangevuld met diverse groenten. Het hele gerecht kan in slechts één pan gemaakt worden. Lekker makkelijk!

Linzen shakshuka met ei

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 70 g Rode linzen Herkomst: Nature Bio Foods
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 0.5 st Bleekselderij Herkomst: heerlijke oogst!
  • 2 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
  • 400 g Gepelde tomaten Herkomst: Your Organic Nature
  • 2 tl Mexicaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
  • 4 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 5 g Verse peterselie Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan, kook ze 10-15 minuten en giet daarna het water af.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Was de bleekselderij en snijd klein. Verhit olie in een grote pan en bak de ui, knoflook, prei en bleekselderij circa 2 minuten op een middelhoog vuur.
  3. Snijd de tomaat klein en voeg samen met de gepelde tomaten en gekookte linzen toe aan de pan. Laat het groentemengsel 5 minuten stoven en roer regelmatig door. Breng op smaak met Mexicaanse kruiden, komijnpoeder, zout en (chili)peper. Indien het mengsel te droog wordt, kun je eventueel een klein scheutje water toevoegen.
  4. Maak holtes in het groentemengsel en breek boven iedere holte een ei. Probeer daarbij de dooiers zoveel mogelijk heel te houden. Lukt dat niet, geen nood want de smaak blijft hetzelfde. Doe een deksel op de pan en laat het ei-groentemengsel nog 10 minuten op een laag vuur pruttelen, totdat de eieren zijn gestold.
  5. Garneer de shakshuka voor het serveren met kleingesneden peterselie.
TIP
Je kunt de shakshuka ook in een ovenvaste pan in de oven bereiden.
3,9
Gemiddelde van 10 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -26%
vegetablecounter
Groente + 114%
vita-score
Vitaliteit + 23%
co2-reduction-score
CO2 eq -65%
water-reduction-score
Water -24%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie521 kcal
Koolhydraten31 g
Suiker8 g
Vet26 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit27 g
Vezels17 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Ei
Selderij
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten