Linzen-pompoenschotel met tonijn ! Weinig koolhydraten

589 kcal
290 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Linzen worden al sinds de oudheid gebruikt. Ze zijn rijk aan ijzer en vezels. IJzer zorgt voor een goede doorbloeding en vezels zorgen ervoor dat je langer verzadigd blijft. Linzen zijn een lekkere en veelzijdige vleesvervanger. Vandaag serveren we een lekkere linzenschotel met onder andere pompoen, spinazie en tonijn.

Linzen-pompoenschotel met tonijn

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 st Rode paprika Herkomst: Frank de Koning
  • 400 g Gesneden pompoen Herkomst: Proef
  • 360 g Linzen Herkomst: Machandel
  • 160 g Tonijn in water Herkomst: Fish4ever
  • 50 g Spinazie Herkomst: Udea Snijderij
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes.
  2. Verhit olie in een grote bakpan en fruit de knoflook en ui 2 minuten. Doe de gesneden pompoen en paprikareepjes erbij en roerbak enkele minuten op een middelhoog vuur.
  3. Voeg een scheutje water toe en laat de groenten – afgedekt - ongeveer 15 minuten stoven totdat ze beetgaar zijn.
  4. Spoel intussen de linzen in een zeef onder de kraan. Schep de linzen door het pompoenmengsel en warm het goed door. Laat de tonijn uitlekken. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan en laat uitlekken. Voeg de spinazie en tonijn toe aan de pan en warm 2 minuten mee totdat de spinazieblaadjes net niet helemaal geslonken zijn (bewaar wat spinazie voor garnering). Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Serveer de linzenschotel lauw of warm. Garneer met wat spinazieblaadjes.
TIP
De linzenschotel is eventueel ook erg lekker met wat zaden of nootjes.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -6%
vegetablecounter
Groente + 130%
vita-score
Vitaliteit + 32%
co2-reduction-score
CO2 eq -22%
water-reduction-score
Water + 221%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie589 kcal
Koolhydraten29 g
Suiker5 g
Vet25 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit36 g
Vezels13 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Paprika
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten