Linzen-pompoenschotel met tonijn ! Weinig koolhydraten
Nog geen reviews
589 kcal
290 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Linzen worden al sinds de oudheid gebruikt. Ze zijn rijk aan ijzer en vezels. IJzer zorgt voor een goede doorbloeding en vezels zorgen ervoor dat je langer verzadigd blijft. Linzen zijn een lekkere en veelzijdige vleesvervanger. Vandaag serveren we een lekkere linzenschotel met onder andere pompoen, spinazie en tonijn.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 1 st Rode paprika Herkomst: Frank de Koning
- 400 g Gesneden pompoen Herkomst: Proef
- 360 g Linzen Herkomst: Machandel
- 160 g Tonijn in water Herkomst: Fish4ever
- 50 g Spinazie Herkomst: Udea Snijderij
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui en knoflook. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes.
- Verhit olie in een grote bakpan en fruit de knoflook en ui 2 minuten. Doe de gesneden pompoen en paprikareepjes erbij en roerbak enkele minuten op een middelhoog vuur.
- Voeg een scheutje water toe en laat de groenten – afgedekt - ongeveer 15 minuten stoven totdat ze beetgaar zijn.
- Spoel intussen de linzen in een zeef onder de kraan. Schep de linzen door het pompoenmengsel en warm het goed door. Laat de tonijn uitlekken. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan en laat uitlekken. Voeg de spinazie en tonijn toe aan de pan en warm 2 minuten mee totdat de spinazieblaadjes net niet helemaal geslonken zijn (bewaar wat spinazie voor garnering). Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper.
- Serveer de linzenschotel lauw of warm. Garneer met wat spinazieblaadjes.
TIP
De linzenschotel is eventueel ook erg lekker met wat zaden of nootjes. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -6%
Groente + 130%
Vitaliteit + 32%
CO2 eq -22%
Water + 221%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie589 kcal
Koolhydraten29 g
Suiker5 g
Vet25 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit36 g
Vezels13 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Paprika
Vis


