Libanese koolsalade met dille en feta ! Weinig koolhydraten
3,5
548 kcal
300 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Deze salade kun je in het Midden-Oosten op vele plekken vinden. Ze eten hem daar rauw (kan je ook doen als je dat wilt), maar vandaag bak je hem kort om de salade iets zachter te maken. Geniet van deze winterse groente in zomerse stijl. Voel de zonnestralen!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Gesneden groene kool
- 300 g Puntpaprika Herkomst: Lukassen
- 25 g Rozijnen Herkomst: IDorganics
- 2 tl Ras el Hanout Herkomst: Organic Flavour Company
- 0.5 st Verse dille Herkomst: Herbio
- 0.5 st Verse munt Herkomst: Herbio
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
- 75 g Feta Herkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
- 3 el Olijfolie extra vierge
- 15 g Roomboter
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Snijd indien nodig de groene kool nog wat fijner. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Laat de rozijnen wellen een een bakje met lauw water. Giet daarna het water weg.
- Verwarm olie in een brede bakpan en roerbak de groene kool en paprika 2-3 minuten op hoog vuur. en breng op smaak met ras el hanout, zout en peper.
- Hak de dille en munt fijn. Schep de kool uit de pan in een schaal en meng met de dille, munt, rozijnen. Besprenkel met olijfolie extra vierge en limoensap en hussel goed door elkaar.
- Verbrokkel de feta over de koolsalade.
TIP
Het is lekker om de rozijnen 10 minuten in water te wellen voordat je ze door de salade schept.3,5
Meet hoe goed je eet
True price -24%
Groente + 138%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -52%
Water -25%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie548 kcal
Koolhydraten27 g
Suiker24 g
Vet40 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit15 g
Vezels13 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Paprika
Koriander
Melk
Lactose