Libanese aardappels met koriander feta en hummus-sausje

676 kcal
290 g groente

Vandaag staan er Libanese aardappeltjes met veel gebakken groente en hummus op het menu. In Libanon noemen ze dit 'Batata harra': knapperige gebakken aardappeltjes met veel verse koriander, knoflook en wat citroenrasp. Samen met de gebakken groenten en de hummus is dit een verrukkelijke, complete en goed vullende avondmaaltijd.

Libanese aardappels met koriander

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels Herkomst: Rudolpho
  • 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
  • 300 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
  • 1 tl Ras el Hanout Herkomst: Organic Flavour Company
  • 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
  • 100 g Hummus Herkomst: Florentin
  • 50 g Feta Herkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verhit de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Was of schil de aardappels, snijd in blokjes en spreid uit over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Was intussen de courgette en snijd in blokjes. Verwarm olie in een bakpan en bak de courgette goudbruin in 4-5 minuten. Was de tomaat, snijd klein en verwarm 1 minuut mee. Maak op smaak met de ras el hanout, zout en peper en haal de pan van het vuur.
  3. Snijd de helft van de koriander fijn. Pel de knoflook en rasp de knoflook en de schil van de limoen (bewaar de limoen, deze heb je later nog nodig). Doe alles in een kommetje en meng het door elkaar. Hussel dit door de aardappels en zet ze nog in de oven voor 5 minuten op de grillstand. Schep daarna de aardappels en de groenten door elkaar.
  4. Knijp de limoen uit en meng door de hummus (voeg eventueel wat water toe). Doe de aardappels met groenten in een mooie schaal en verdeel de hummus saus erover. Werk af met de overgebleven koriander en verbrokkelde feta.
TIP
Voeg voor wat meer pit chilivlokken of chilipeper toe aan het gerecht.
4,3
Gemiddelde van 25 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -38%
vegetablecounter
Groente + 130%
vita-score
Vitaliteit + 55%
co2-reduction-score
CO2 eq -65%
water-reduction-score
Water -41%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVariatieVegetarischGlutenvrij9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie676 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker13 g
Vet34 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit17 g
Vezels13 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Melk
Sesamzaad
Lactose
Peulvruchten
Koriander
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten