Libanese aardappels met hummussaus champignons en courgette

609 kcal
280 g groente

Vandaag staan er Libanese aardappeltjes met veel gebakken groente en hummus op het menu. De aardappels worden gekruid met verse koriander, knoflook en limoenrasp om ze lekker veel smaak te geven. Samen met de gebakken groente en de hummus is dit een verrukkelijke, complete en goed vullende avondmaaltijd.

Libanese aardappels met hummussaus

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Aardappels, vast Herkomst: De Waog
  • 70 g Beluga linzen Herkomst: Do-it
  • 1 st Courgette Herkomst: Lukassen
  • 200 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
  • 100 g Cherry tomaten Herkomst: Frank de Koning
  • 1 tl Ras el Hanout Herkomst: Organic Flavour Company
  • 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
  • 100 g Hummus Herkomst: Florentin
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verhit de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Was of schil de aardappels, snijd in kleine blokjes en spreid uit over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Spoel intussen de Beluga linzen in een zeef onder de kraan en kook 15-20 minuten. Giet daarna het water af en kruid met zout en peper.
  3. Was de courgette en snijd in blokjes. Veeg de champignons schoon en snijd in partjes of plakjes. Was de cherrytomaatjes en snijd doormidden. Verwarm olie in een bakpan en bak de champignons en courgette goudbruin in 4-5 minuten. Maak op smaak met de ras el hanout, zout en peper. Haal de pan van het vuur en zet het opzij.
  4. Snijd de helft van de koriander fijn. Rasp de schil van de limoen (bewaar de limoen, deze heb je later nog nodig). Doe alles in een kommetje en meng het door elkaar. Hussel dit door de aardappels en zet de oven nog 5 minuten op de grillstand. Schep daarna de aardappels en linzen door de groenten.
  5. Knijp de limoen uit en meng door de hummus. Doe de aardappels met groenten (met de tomaatjes) in een mooie schaal en verdeel de hummus saus erover. Werk af met de overgebleven koriander.
TIP
Voeg voor wat meer pit chilivlokken of chilipeper toe aan het gerecht.
4,3
Gemiddelde van 39 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -38%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 62%
co2-reduction-score
CO2 eq -76%
water-reduction-score
Water + 15%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijSeizoenVegan9 maandenVariatieLactosevrijVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie609 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker7 g
Vet28 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit19 g
Vezels19 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Koriander
Peulvruchten
Sesamzaad
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten