Lentesalade met asperges, pastrami en gebakken aardappels
4,7
629 kcal
350 g groente
Pastrami is van oudsher een joods-Hongaarse delicatesse die vroeger al van gans werd gemaakt en je tegenwoordig vaak van rund kan vinden. Onze verrukkelijke pastrami is al gegaard en hoeft daarom alleen maar in dunne plakjes gesneden te worden.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
- 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 250 g Groene asperges Herkomst: Overesch
- 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
- 1 g Roodlof Herkomst: Bonaventura
- 100 g Pastrami van wilde gans Herkomst: Wild van wild
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook 10-15 minuten. Giet het water af en laat even uitdampen.
- Pel intussen de sjalot. Was de asperges, verwijder de harde onderkant en halveer of snijd in drieën. Was de courgette en snijd in staafjes of plakjes. Verhit olie in een bakpan en roerbak de sjalot, courgette en asperges 5-8 minuten op een hoog vuur. Kruid met zout en peper. Haal van het vuur en laat afkoelen tot lauwwarm.
- Verhit olie in een andere bakpan en bak de voorgekookte aardappels al omscheppend bruin en gaar op een hoog vuur. Breng op smaak met een snuf zout.
- Haal de blaadjes van de roodlof los van het stronkje, hussel door de groenten en verdeel over de borden. Snijd de pastrami in flinterdunne plakjes en leg op de salade. Serveer de gebakken aardappeltjes erbij.
TIP
Het is ook heel lekker om de asperges en courgette te grillen in een grillpan.4,7
Meet hoe goed je eet
True price -31%
Groente + 178%
Vitaliteit + 33%
CO2 eq -64%
Water -55%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Variatie, Gezin, Lactosevrij, Glutenvrij, Afvallen, Specials
Voedingswaarden
Per portieEnergie629 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker12 g
Vet30 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit18 g
Vezels9 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Mosterd
Koriander


