Lentecurry met raapstelen en zwarte bonen ! Weinig koolhydraten
4,1
529 kcal
350 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een heerlijke, pittige voorjaarsgroente op het menu. Raapstelen zijn van maart tot en met juni verkrijgbaar uit Nederland en België. Het jonge blad wordt meestal in zijn geheel geoogst en in bosjes gebonden. Je kunt raapsteeltjes rauw eten in een stamppot of in een salade, maar je kunt de groente ook uitstekend koken, stoven of roerbakken.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
- 100 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 2 tl Gember, rasp Herkomst: Befair
- 2 tl Kurkuma, rasp Herkomst: Ipoki
- 25 g Thaise groene currypasta Herkomst: Onoff Spices
- 160 g Kokosroom Herkomst: Onoff Spices
- 400 g Zwarte bonen Herkomst: Amaizin
- 1 bosje Raapstelen Herkomst: Ekologisch
- 2 el Olie
- 100 ml Water
- snufje Peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in dobbelsteentjes. Was de tomaat en snijd klein.
- Verhit olie in een wok of een ruime bakpan en fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Rasp de gember en kurkuma erboven en bak 1 minuut mee (let op kurkuma geeft erg af aan je handen). Voeg de currypasta, tomaat en broccoli toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de kokosroom en het water en laat afgedekt 10-15 minuten zachtjes pruttelen.
- Spoel de zwarte bonen in een zeef onder de kraan. Was de raapstelen, verwijder de worteltjes en snijd grof (niet te klein).
- Doe tenslotte de zwarte bonen en raapstelen bij de curry en verwarm nog 2 minuten mee. Breng eventueel op smaak met peper.
TIP
Ook erg lekker met pinda's of cashewnoten.4,1
Meet hoe goed je eet
True price -39%
Groente + 178%
Vitaliteit + 48%
CO2 eq -68%
Water -88%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie529 kcal
Koolhydraten28 g
Suiker6 g
Vet35 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit15 g
Vezels19 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Koriander
Peulvruchten


