Lentesalade met asperges, lupine en roodlof ! Weinig koolhydraten

530 kcal
300 g groente

KOOLHYDRAATARM Onze witte lupine is van eigen bodem en kan uitstekend als vleesvervanger dienen. Het bevat meer eiwitten en vezels dan andere peulvruchten. Lupine heeft een stevige bite en een licht notige smaak.

Lentesalade met asperges, lupine en roodlof

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 300 g Witte lupine Herkomst: Your Organic Nature
  • 250 g Groene asperges Herkomst: Overesch
  • 100 g Roodlof Herkomst: Bonaventura
  • 1 st Little gem Herkomst: Heerlijke Oogst
  • 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el Mayonaise
  • 2 el Appelazijn
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de sjalot. Spoel de witte lupine onder de kraan en dep droog. Verhit olie in een bakpan en bak de sjalot en lupine op een middelhoog vuur gedurende 15-20 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Was intussen de asperges en snijd de harde onderkant eraf (circa 1 cm). Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en kook de asperges 4-5 minuten. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
  3. Haal de slablaadjes van de roodlof en de little gem van de stronkjes en snijd in smalle stroken. Hak de walnoten grof en rooster enkele minuten in een droge bakpan.
  4. Maak een dressing van de mayonaise, extra vierge olijfolie, azijn, zout en peper. Meng de sla, roodlof en asperges met de dressing in een grote kom. Strooi als afwerking de knapperige lupine en walnoten erover.
TIP
Je kunt de asperges ook grillen in plaats van koken.
4,0
Gemiddelde van 40 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -38%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 44%
co2-reduction-score
CO2 eq -78%
water-reduction-score
Water -71%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewustKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie530 kcal
Koolhydraten16 g
Suiker7 g
Vet35 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit28 g
Vezels25 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Noten
Lupine
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten