Lente omelet met raapstelen en zonnebloempitten
Nog geen reviews
356 kcal
70 g groente
Raapstelen zijn echte lente groenten, verkrijgbaar van maart tot en met juni. De smaak is fris en knapperig en lijkt op die van jonge spinazie en milde rucola. Zijn er geen raapstelen beschikbaar, dan kun je deze uitstekend vervangen door jonge spinazie of rucola.

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 0.5 st Courgette Herkomst: Lukassen
- 1 bosje Raapstelen (of baby spinazie of rucola) Herkomst: Aurora
- 4 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 20 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 10 g Zonnebloempitten Herkomst: horizon
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Bereiding (15 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was de courgette en snijd in kleine blokjes of rasp grof. verhit olie in een bakpan en bak de courgette enkele minuten.
- Was de raapstelen en snijd in kleine stukken. Bak de knapperige steeltje met de courgette mee.
- Klop de eieren los in een bakje en schenk in de pan bij de courgette. Strooi de geraspte kaas erover en laat afgedekt garen op een middelhoog vuur.
- Strooi tenslotte de raapstelen en zonnebloempitten erover en bak even mee.
TIP
Deze omelet is ook heerlijk als lunch op een volkoren boterham. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -38%
Groente -44%
Vitaliteit + 43%
CO2 eq -75%
Water -81%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Afvallen, Koolhydraatbewust, Seizoen, Ketogeen, Vegetarisch, 9 maanden, Lactosevrij, Glutenvrij, Gezin, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie356 kcal
Koolhydraten3 g
Suiker2 g
Vet30 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit18 g
Vezels2 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Melk
Ei