Lente omelet met raapstelen en zonnebloempitten

356 kcal
70 g groente

Raapstelen zijn echte lente groenten, verkrijgbaar van maart tot en met juni. De smaak is fris en knapperig en lijkt op die van jonge spinazie en milde rucola. Zijn er geen raapstelen beschikbaar, dan kun je deze uitstekend vervangen door jonge spinazie of rucola.

Lente omelet met raapstelen

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Courgette Herkomst: Lukassen
  • 1 bosje Raapstelen (of baby spinazie of rucola) Herkomst: Aurora
  • 4 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 20 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
  • 10 g Zonnebloempitten Herkomst: horizon
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (15 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de courgette en snijd in kleine blokjes of rasp grof. verhit olie in een bakpan en bak de courgette enkele minuten.
  2. Was de raapstelen en snijd in kleine stukken. Bak de knapperige steeltje met de courgette mee.
  3. Klop de eieren los in een bakje en schenk in de pan bij de courgette. Strooi de geraspte kaas erover en laat afgedekt garen op een middelhoog vuur.
  4. Strooi tenslotte de raapstelen en zonnebloempitten erover en bak even mee.
TIP
Deze omelet is ook heerlijk als lunch op een volkoren boterham.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -38%
vegetablecounter
Groente -44%
vita-score
Vitaliteit + 43%
co2-reduction-score
CO2 eq -75%
water-reduction-score
Water -81%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkAfvallenKoolhydraatbewustSeizoenKetogeenVegetarisch9 maandenLactosevrijGlutenvrijGezinVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie356 kcal
Koolhydraten3 g
Suiker2 g
Vet30 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit18 g
Vezels2 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Melk
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten