Kruidige aubergine met quinoa gebakken koolvis en Légumaise

634 kcal
280 g groente

Sinds een aantal jaar gebruiken we Nederlandse quinoa in onze gerechten. Hierdoor hoeft het van oorsprong Zuid-Amerikaanse super gezonde zaadje niet meer helemaal van de andere kant van de oceaan te komen. Dat scheelt aardig wat kilometers! Dit quinoa ras, ontwikkeld door de Universiteit van Wageningen, kan prima groeien onder slechte omstandigheden. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®

Kruidige aubergine met quinoa

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
  • 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
  • 0.5 st Sinaasappel Herkomst: Eosta
  • 2 tl Ras el hanout Herkomst: Organic Flavour Company
  • 150 g Quinoa Herkomst: Greenfood50
  • 200 g Koolvisfilet Herkomst: Fish and more
  • 75 g Légumaise Herkomst: Ekomenu, Frank Fol
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de aubergine en snijd in stukken. Was of schil de wortel en snijd in plakjes. Hak de peterselie fijn.
  2. Verhit een bakpan met olie en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de aubergine en wortel toe en bak 5-7 minuten mee. Pers de sinaasappel boven de groenten uit en breng verder op smaak met ras el hanout, paprikapoeder, zout en (chili)peper.
  3. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 10-12 minuten gaar. Giet het water af af en meng met de groenten en de peterselie.
  4. Verhit olie (of verwarm boter) in een andere bakpan en bak de vis op een hoog vuur kort aan. Temper het vuur en bak nog enkele minuten. Breng op smaak met zout en peper. Je kunt de vis desgewenst ook stomen in plaats van bakken.
  5. Lepel de Légumaise op de borden en leg de koolvis erop. Heerlijk met de quinoa met groenten.
TIP
Je kunt de Légumaise koud óf warm serveren.
4,1
Gemiddelde van 31 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -46%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 74%
co2-reduction-score
CO2 eq -63%
water-reduction-score
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkAfvallenSeizoenLekker snelLactosevrijGlutenvrijSpecialsVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie634 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker19 g
Vet26 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit31 g
Vezels14 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Paprika
Selderij
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten