Krokante komkommerpijltjes met buffelmozzarella en aardbeien
Nog geen reviews
269 kcal
0 g groente
Komkommer heeft een krokante structuur en brengt in deze bereiding een fantastisch evenwicht van frisheid, krokant en lichtheid. Rijpe aardbeien zijn zoet genoeg, dus we raden aan geen extra suiker toe te voegen. Buffelmozzarella is zachter dan de mozzarella van koemelk. Ook de kern van de kaas is zachter en de kaas lijkt in een dun vlies te zitten. De smaak is verfijnd en mild. Heel verrassend in een dessert met aardbeien en komkommer.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 0.5 st Komkommer
- 200 g Aardbeien Herkomst: proef
- 2 g Citroenmelisse
- 0.5 st Buffelmozzarella Herkomst: castelli
- 2 el Olijfolie extra vierge
Bereiding (10 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Schil de komkommer en snijd in staafjes van circa 8 cm in de lengte. Marineer vervolgens in een geut olijfolie extra vierge.
- Plet ¾ van de aardbeien met een vork. Snijd de rest in 2 of in 4 stukken.
- Garnituren: snijd ¾ van de blaadjes van de citroenmelisse fijn.
- Laat de buffelmozzarella uitlekken in een vergiet en snijd of scheur klein.
- Verdeel de geplette aardbeien over de borden, leg de komkommerpijltjes erop en werk af met de citroenmelisse en buffelmozzarella.
TIP
Bloemen in de keuken zijn niet nieuw maar maken een echte revival mee. Dit gerecht is ook erg lekker met vers geplukte koolzaadbloemen. Heb je een koolzaadveld in de buurt? Pluk dan een paar bloemetjes om er het gerecht mee te garneren. Gratis garnituur van de natuur! Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price
Groente -100%
Vitaliteit
CO2 eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Voedingswaarden
Per portieEnergie269 kcal
Koolhydraten7 g
Vet24 g
Eiwit6 g
Vezels2 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Koriander


