Krokante gnocchi met spek, rucola gekleurde worteltjes en salie

752 kcal
260 g groente

Vandaag op het menu een heerlijk gerecht met gnocchi (spreek uit als 'njokkie'). Gnocchi is een iets minder bekende Italiaanse pastasoort. Gnocchi wordt gemaakt van aardappels en tarwemeel, maar soms ook alleen van tarwemeel. We koken de gnocchi niet, maar bakken het krokant in een pan.

Krokante gnocchi met spek, rucola

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Regenboogpeen Herkomst: de Eerste
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 100 g Spekblokjes Herkomst: Le Bon
  • 400 g Gnocchi Herkomst: Bioverde
  • 0.5 st Verse salie Herkomst: Herbio
  • 50 g Rucola Herkomst: Ekologisch
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 20 g Boter
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was of schil de regenboogpeen, snijd in plakjes en kook 10 minuten (een rode peen kun je het best apart koken, want anders kleurt alles rood ;-). Giet het water af en laat goed uitdampen.
  2. Pel de ui en snijd in partjes. Snijd het spek nog wat kleiner. Verhit olie in een grote bakpan en bak de spekjes samen met de ui bruin en krokant.
  3. Doe de gnocchi bij de spekjes en bak op middelhoog vuur goudbruin en knapperig in ongeveer 5 minuten. Schud de pan regelmatig. Voeg aan het einde de boter toe en maak op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de salie klein. Bak de voorgekookte peen en salie nog kort met de gnocchi en breng op smaak met peper (De salie heeft een uitgesproken smaak. Je kunt de blaadjes ook frituren, dan krijg je krokante salie-chips).
  5. Was de rucola, snijd eventueel wat kleiner en schep op het laatst door de gnocchi. Stort alles op een ruime schaal.
TIP
Je kunt de gnocchi ook koken in plaats van bakken of rucolapesto maken!
4,4
Gemiddelde van 82 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -29%
vegetablecounter
Groente + 106%
vita-score
Vitaliteit + 23%
co2-reduction-score
CO2 eq -66%
water-reduction-score
Water -72%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenLekker snelLactosevrijGezinSeizoenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie752 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker13 g
Vet37 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit19 g
Vezels11 g
Zout4.4 g
Allergenen informatie
Varken
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten