Korean fried bloemkool met rijst tuinkers en paprika
4,2
630 kcal
250 g groente
Een gerecht om letterlijk jouw vingers bij af te likken. In Korea wordt dit gerecht vaak gemaakt met gefrituurde kip, maar vandaag maken we een gezondere, maar zo verschrikkelijk lekkere versie. Krokante bloemkool in een heerlijk sausje. De rijst krijgt een lekker fris tintje door de tuinkers en de paprika. Heerlijk comfortfood.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Bloemkoolroosjes Herkomst: Snijderij
- 150 g Witte rijst Herkomst: IDorganics
- 1 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
- 0.5 bakje Tuinkers Herkomst: Discover Fresh
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 70 g Tomatenpuree Herkomst: La bio idea
- 1 tl Gember, geraspt Herkomst: La Grama
- 20 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
- 2 el Olie
- 2 el Bloem
- 2 el Sojasaus
- 2 el Azijn
- 2 el Honing of ahornsiroop
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Snijd eventuele grote bloemkoolroosjes kleiner, besprenkel met olie en wentel ze door de helft van de bloem. Leg de bloemkoolroosjes op de bakplaat en rooster ongeveer 20 minuten in de oven.
- Breng ondertussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12-15 minuten gaar. Giet het water af - bewaar een beetje kookvocht voor de saus - en zet de rijst onafgedekt opzij zodat de rijst kan afkoelen.
- Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Knip de tuinkers van haar bodem. Meng paprika en tuinkers door de rijst, of houd ze voor kritische eters apart.
- Pel en snipper de knoflook. Verwarm olie in een bakpan en fruit de knoflook één minuut. Voeg de tomatenpuree en de rest van de bloem toe en verwarm 2 minuten goed door, terwijl je roert. Voeg de sojasaus, geraspte gember, azijn, ahornsiroop (of honing) en kookvocht toe, zodat je een dik sausje krijgt. Schenk eventueel extra water erbij en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de geroosterde bloemkool door de tomatensaus. Hussel goed door elkaar en strooi de sesamzaadjes erover. Serveer de bloemkool bij de rijst en de paprika salade.
TIP
Je kunt de paprika ook opbakken en warm serveren. Veel kinderen vinden tuinkers bijzonder lekker, maar zorg ervoor dat het knapperig blijft. Voeg de tuinkers op het laatste moment toe.4,2
Meet hoe goed je eet
True price -31%
Groente + 98%
Vitaliteit + 34%
CO2 eq -63%
Water -48%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Vegetarisch, Glutenvrij, Gezin, Lekker snel, Seizoen, Vegan, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie630 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker14 g
Vet23 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit17 g
Vezels10 g
Zout2.6 g
Allergenen informatie
Paprika
Sesamzaad