Koreaanse rijstbowl met kerrie-mayonaise en sticky varkensvlees

736 kcal
250 g groente

Vandaag staat er een heerlijke rijstbowl op het menu. Dit gerecht kun je prachtig opmaken in een mooie kom. Houd alle ingrediënten van elkaar gescheiden en leg het netjes naast elkaar, zo wordt het een kleurrijk geheel. Je kunt natuurlijk ook alles door elkaar husselen, dat is net zo lekker!

Koreaanse rijstbowl met kerrie-mayonaise

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 tl Gember, rasp Herkomst: Befair
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 2 tl Citroen-kerriepoeder Herkomst: Het blauwe huis
  • 200 g Varkensfiletlapje Herkomst: Future Food Group
  • 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 250 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 1 st Little gem Herkomst: Heerlijke Oogst
  • 15 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
  • 0.5 bakje Taugé
Zelf toevoegen
  • 2 el (Rijst)azijn
  • 2 el Ketjap (of tamari)
  • 1 tl Honing
  • 2 el Bakolie
  • 1 el Mayonaise
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Schil de gember en pel de knoflook. Rasp beiden fijn boven een kom. Roer de (rijst)azijn, de helft van het kerriepoeder, ketjap (of tamari), honing en peper erdoor. Snijd het varkensfiletlapje in reepjes of blokjes en schep door de marinade. Zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet daarna de rest het water af en zet afgedekt opzij. Leg de taugé in een zeef, schenk kokend water erover en spoel onder de koude kraan om het gaar proces te stoppen.
  3. Schil de wortel en rasp grof of maak slierten met een spiraalsnijder. Druppel wat (rijst)azijn erover en breng op smaak met zout en peper. Snijd sla in kwarten (of kleinere stukken) en gril of bak met een beetje olie lichtbruin. Je mag de sla ook rauw aan het gerecht toevoegen.
  4. Rooster de sesamzaadjes in een droge bakpan en leg opzij. Verhit olie in dezelfde bakpan en roerbak het gemarineerde varkensvlees kort op een hoog vuur. Voeg de achtergebleven marinade toe, temper het vuur en bak al roerend 4-5 minuten tot het vocht is ingedikt. Strooi de sesamzaadjes erover. Meng de mayonaise met het overgebleven citroen-kerriepoeder en eventueel een beetje water om het vloeibaarder te maken.
  5. Breng een pan met water aan de kook. Doe de rijst in kommetjes en schep het vlees, de groenten en taugé erbij. Serveer met de kerrie-mayonaise.
TIP
De sla kun je natuurlijk ook rauw eten als je dat lekkerder vindt.
4,2
Gemiddelde van 61 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -18%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 64%
co2-reduction-score
CO2 eq + 66%
water-reduction-score
Water + 31%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijEiwitrijkLactosevrijVariatieGezinSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie736 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker14 g
Vet31 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit35 g
Vezels8 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Sojabonen
Sesamzaad
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten