Koreaanse pajeon met snijbonen en sesam sojasaus

640 kcal
250 g groente

Deze hartige pannenkoek wordt in vele variaties in Korea gegeten. Onze variant is speciaal met bosuitjes, snijbonen en wortel. Het bruiswater zorgt voor een stevige pannenkoek. Makkelijk klaar te maken en een echte guilty pleasure voor de rest van je leven!

Koreaanse pajeon met snijbonen

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Wortel Herkomst: Udea
  • 250 g Snijbonen Herkomst: Oppedonk
  • 0.5 bosje Bosui Herkomst: de Lepelaar
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 150 g Tarwebloem Herkomst: Your Organic nature
  • 3 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 200 ml Bronwater met koolzuur Herkomst: Well
  • 15 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Sojasaus
  • 2 el (Sesam)olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de wortel en snijd in kleine reepjes (of rasp grof). Maak de snijbonen schoon en snijd ze in smalle reepjes. Snijd de bosui in kleine staafjes. Pel en snipper de knoflook.
  2. Doe de bloem samen met het zout in een ruime kom en maak een kuiltje. Kluts de eieren los in een kommetje en schenk samen met het spuitwater bij de bloem. Klop tot een kleverig beslag. Schep de bosui erdoor (houd een beetje apart voor garnering) en pers de knoflook erboven uit. Roer goed door elkaar en zet opzij.
  3. Verwarm olie in een ruime bakpan en roerbak eerst de wortelstukjes samen met de snijbonen 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een scheutje sojasaus toe. Verdeel de groenten over de bodem, schenk het beslag erop en schud zodat het beslag zich goed verdeelt. Bak de pannenkoek afgedekt op een laag vuur tot deze stevig aanvoelt. Je kunt natuurlijk ook meerdere kleine pannenkoeken bakken.
  4. Serveer de pannenkoek en strooi de sesamzaadjes en overgebleven bosui erover. Besprenkel met sojasaus.
TIP
Het is ook heerlijk om een klein beetje mayo door het sausje te doen. Heel Hollands, maar zooo lekker. Je kunt ook een deel van de groente uit de pan scheppen om iets makkelijker de pannenkoeken te kunnen bakken.
3,8
Gemiddelde van 57 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -45%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 63%
co2-reduction-score
CO2 eq -73%
water-reduction-score
Water -80%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelGezinLactosevrij9 maandenSeizoenEiwitrijkAfvallenVegetarischVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie640 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker8 g
Vet28 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit25 g
Vezels9 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Tarwe
Peulvruchten
Sesamzaad
Gluten
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten