Schelvisfilet met venkel, boterbonen en raapstelen ! Weinig koolhydraten

557 kcal
310 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Venkel, vis en peterselie zijn een combinatie die zo hoort te zijn. We doen er vandaag lekkere boterbonen en limoen-peterselie boter bij. Smullen maar!

Schelvisfilet met venkel, boterbonen en raapstelen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
  • 400 g Boterbonen Herkomst: La Bio Idea
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
  • 1 bosje Raapstelen Herkomst: Ekologisch
  • 200 g Schelvisfilet met vel Herkomst: Fish & more
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 2 el Boter
  • 1 tl Komijn
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de venkel, verwijder het groen en de onderkant van de venkel en snijd de rest in smalle stroken (bewaar wat venkelgroen voor garnering). Verwarm olijfolie in een bakpan en bak de venkel 3-4 minuten op hoog vuur. Voeg een klein scheutje water toe en laat afgedekt ongeveer 10 minuten rustig garen.
  2. Spoel de boterbonen onder de kraan, laat uitlekken en warm rustig met de venkel mee.
  3. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de peterselie fijn. Mix de ui en knoflook met de peterselie. Schep dit mengsel bij de groenten en bak een paar minuten mee. Doe de helft van de boter erbij en breng op smaak met limoensap, komijn, zout en peper.
  4. Verwarm de andere helft van de boter in een bakpan en bak de schelvis in 5 minuten gaar op een middelhoog vuur. Breng op smaak met limoensap, zout en peper.
  5. Verwijder de worteltjes van de raapstelen, was en snijd kleiner. Schep de raapstelen door de hete groenten zodat ze een beetje slinken (of bak kort mee). Verdeel de groenten over de borden. Leg de gebakken schelvis erboven op en garneer met venkelgroen en overgebleven peterselie.
TIP
Het is ook lekker de venkel te grillen. Of om een puree te maken van de boterbonen met stukje venkel erin.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -36%
vegetablecounter
Groente + 146%
vita-score
Vitaliteit + 53%
co2-reduction-score
CO2 eq -77%
water-reduction-score
Water + 4%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie557 kcal
Koolhydraten30 g
Suiker8 g
Vet30 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit33 g
Vezels18 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Vis
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten