Koolhydraatarme groentestoof met postelein en kalfsgehaktballetjes
Nog geen reviews
522 kcal
0 g groente
Vandaag een lekker stoofpotje met meiraapjes, postelein, pompoen en kalfsgehaktballetjes. Meirapen zijn witte of wit-roze knolletjes. Het is een kruising tussen kool en koolraap. De meiraapjes hebben een bijzonder milde en fijne smaak. Geschikt om rauw te eten of gekookt in groenteschotels, stamppot, soep of salades.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 300 g Raapjes Herkomst: de Lepelaar
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 400 g Pompoen, gesneden Herkomst: Proef
- 0.5 st Groentebouillontablet (GV)
- 2 tl Tijm Herkomst: het blauwe huis
- 200 g Kalfsgehakt Herkomst: ecofields
- 1 g Postelein Herkomst: Ekologisch
- 300 ml Water
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng het water aan de kook. Was of schil de raapjes en snijd in kleine blokjes. Pel en snipper de ui.
- Verhit bakolie in een braadpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes en raapjes toe en bak even mee. Verkruimel het groentebouillontablet erover en voeg het water toe. Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Strooi de tijm erover en laat de raapjes en pompoen 15-20 minuten afgedekt stoven.
- Breng het gehakt op smaak met zout en peper (of gehaktkruiden) en rol kleine gehaktballetjes ervan. Doe het bij de pan en laat in het vocht garen.
- Verwijder de worteltjes van de postelein. Was en snijd klein (circa 2 cm) en voeg op het laatst toe aan de pan met de raapjes. Verwarm kort mee totdat de postelein begint te slinken.
- Serveer de groentestoof in diepe borden.
TIP
Ook lekker met sperziebonen. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price + 8%
Groente -100%
Vitaliteit + 29%
CO2 eq + 172%
Water + 23%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Glutenvrij, Koolhydraatbewust, Ketogeen, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie522 kcal
Koolhydraten11 g
Suiker6 g
Vet31 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit25 g
Vezels8 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Mais
Rund


