Koolhydraatarme aubergine met rundergehakt

500 kcal
0 g groente

Aubergines zijn zeer gevoelig voor lage temperaturen. Het is raadzaam de groente niet bij temperaturen lager dan 10 °C te bewaren. Bewaar ze dus niet in de koelkast, maar op een koele, donkere plaats. Wist je dat aubergines van oorsprong uit tropisch Azië komen? Waarschijnlijk zijn het de Arabieren of de Portugezen geweest die de groente naar Europa hebben gebracht. Aubergine behoort tot de nachtschadefamilie evenals de tomaat, paprika, komkommer en peper.

Koolhydraatarme aubergine

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Aubergine Herkomst: Frank de koning
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen
  • 1 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
  • 1 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
  • 250 g Champignons Herkomst: proef
  • 200 g Rundergehakt Herkomst: ekomenu maatwerk 200 gram
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 1 tl Sambal of hot chili saus
  • el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aubergine en snijd in de lengte doormidden. Hol de aubergine uit met een lepel en bewaar het vruchtvlees. Kwast de aubergine helften in met olie, plaats ze met het snijvlak naar boven op de bakplaat en leg alvast in de voorverwarmde oven.
  2. Snijd het aubergine vruchtvlees klein. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd in blokjes. Was en halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Bak het gehakt samen met het aubergine vruchtvlees en de champignons (3-5 minuten). Voeg de tomaat en paprika toe en bak nog 5 minuten mee. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met sambal, zout en peper.
  4. Haal de aubergine helften uit de oven en vul ze met het gehakt-groentemengsel. Druppel olijfolie erover en rooster nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven (houd de rest van het gehakt-groentemengsel warm).
  5. Haal de gevulde aubergines uit de oven en serveer het overige gehakt-groentemengsel ernaast.
TIP
Het gehakt-groentemengsel is ook erg lekker met basilicum of tijm.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKetogeenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie500 kcal
Koolhydraten21 g
Suiker15 g
Vet33 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit25 g
Vezels12 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Rund

Vergelijkbare recepten