Kool-mango salade met aardappels en kipdijbeenfilet

705 kcal
290 g groente

Bleekselderij zijn jonge, lichtgroene stengels. Stond de bleekselderij vroeger alleen bekend als kookgroente, we zien 'm nu steeds vaker rauw in een frisse salade. Wist je dat deze groente maar 16 calorieën per 100 gram bevat en en voor 95% uit water bestaat? In de Chinese geneeskunde staat bleekselderij bekend als een vochtafdrijvend middeltje. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®.

Kool-mango salade met aardappels

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
  • 0.5 st Bleekselderij Herkomst: heerlijke oogst!
  • 200 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 20 g Mango gedroogd Herkomst: GreenAge
  • 200 g Witte kool, gesneden Herkomst: ekomenu maatwerk
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Campisi
  • 200 g Kipdijbeenfilet Herkomst: Kemper Kip
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af.
  2. Maak de bleekselderij schoon, snijd hierbij de harde onderkant en het blad af en snijd fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Pel de ui en snijd in flinterdunne ringen. Snijd de mango in kleine stukken.
  3. Meng in een grote kom de kool met de paprika, bleekselderij, ui en mango. Besprenkel met olie en citroensap. Meng alles goed door elkaar en breng de salade op smaak met peper en zout. Zet opzij.
  4. Verhit de olie (of boter) in een bakpan en bak de kipdijbeenfilet bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de salade met de aardappels en kipdijbeenfilet.
TIP
Je kunt de aardappels ook bakken als je dat lekkerder vindt.
4,0
Gemiddelde van 6 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -29%
vegetablecounter
Groente + 130%
vita-score
Vitaliteit + 31%
co2-reduction-score
CO2 eq -56%
water-reduction-score
Water -47%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVariatieSpecials9 maandenGlutenvrijEiwitrijkSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie705 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker20 g
Vet33 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit28 g
Vezels12 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Paprika
Selderij
Kip
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten