Komkommersalade met gember-bosui-chili olie en knäckebröd met hummus
Nog geen reviews
613 kcal
125 g groente
Maak eens een lekkere gember-bosui-chili olie . Makkelijk te bereiden, heerlijk veelzijdig en perfect om je salade, noodles of roerbakgerecht een lekker 'pitje' te geven.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
- 0.5 st Komkommer Herkomst: Organic Brothers
- 0.5 bosje Bosui Herkomst: Biolatina
- 2 tl Gember Herkomst: Befair
- 30 g Kimchi Herkomst: Kramer
- 1 tl Chilivlokken Herkomst: Organic Flavour Company
- 15 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
- 125 g Knäckebröd volkoren Herkomst: Your Organic Nature
- 20 g Vegan margarine Herkomst: Your Organic Nature
- 1 el Sojasaus
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (10 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en pureer met een staafmixer of hakmolentje fijn. Voeg een scheut olijfolie en/of water toe en meng tot een smeuïge hummus. Breng op smaak met (chili)peper en zout.
- Was de komkommer en snijd in plakjes. Snijd de bosui in ringetjes. Meng de komkommer met de 2/3 van de bosui en de kimchi. Maak op smaak met de sojasaus. Meng alles goed door elkaar.
- Schil en rasp de gember. Maak een gember-bosui-chili olie door de overgebleven bosui en gember samen met chilivlokken, sesamzaadjes, zout en peper in een kommetje te doen. Schenk de olie erbij en verwarm alles enkele minuten in een kleine pan.
- Besmeer het knäckebrod met (vegan) margarine en de zelfgemaakte hummus en druppel wat chili olie erover. Schep de rest van de chili olie over de komkommersalade.
TIP
Ook lekker om vijfkruidenmengsel (five spices) toe te voegen aan de gember-bosui-chili olie. Dit Chinese specerijenmengsel bestaat meestal uit steranijs, kruidnagel, Chinese kaneel (cassia), Sichuanpeper en venkelzaad.
Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -38%
Groente -1%
Vitaliteit + 51%
CO2 eq -72%
Water -50%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie613 kcal
Koolhydraten58 g
Suiker3 g
Vet31 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit14 g
Vezels17 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Tarwe
Paprika
Sesamzaad
Gluten


